Članek
Trenerjev napovednik 25. kroga: v Celju v soboto ob 20:15
NE BOMO MENJALI STRATEGIJE
Ob odsotnosti Marwana Kabhe bo njegovo vlogo prevzel Blaž Vrhovec
Foto: Drago Wernig
Tekma št. 4 v spomladanskem delu sezone. In zadnja pred reprezentančnim premorom. Za nas krog št. 25 prinaša gostovanje v Celju.

“Pričakujem nadaljevanje niza, ob zreli in naši zelo dobri predstavi. Miselnosti ne smemo spremeniti. Moja naloga je opozarjati, da ostanemo pri svojem delu takšni kot doslej. Teh 9 osvojenih točk je prineslo samozavest, hkrati pa tudi zavedanje moštva, da mora svoje naloge na igrišču opraviti optimalno. Liga napreduje, je zanimiva. Ostali ne spijo in vedno moramo iskati nove rešitve, da bi bili uspešnejši od drugih,” v napovedniku naslednjega izziva poudarja Darko Milanič.

Spomladanski del smo odlično začeli, vse se je izšlo po željah. V nadaljevanje pa moramo brez poškodovanega Marwana Kabhe, ki ga čaka daljše okrevanje.
“Res je škoda, da se mu je zgodila relativno zapletena poškodba. Kot kaže, bo Kabha, žal, manjkal kar nekaj časa. Po drugi strani sem pa optimist ob spoznanju, kako je prišel v igro Vrhovec. Zahtevano vlogo je prevzel odlično in na tej ter ostalih tekmah, ki sledijo, pričakujem podobne predstave.”

Z uspešnim delovnim tednom se je storilo vse, da bi bila podoba moštva na dosedanji ravni.
“Strategije ne bomo spreminjali. Tudi na domačem igrišču se moramo v določenih trenutkih posvetiti kakovostnemu branjenju, prioriteta pa ostaja napadalna usmeritev. Celje je drugačno, kot je bilo prej. Pri njih je prisotna želja po ofenzivi, ampak bomo kljub temu skušali prevzeti nadzor nad dogajanji. Z namenom, da bomo ekipa, ki bo v večjem delu tekme narekovala ritem.”

Posebnost sobotnega dvoboja: na nasprotni strani bo kar nekaj znanih obrazov, naših nekdanjih članov in igralcev, ki so delovali pod taktirko Darka Milaniča.
“Naše nogometne poti so takšne. V enem trenutku sodelujemo, se kdaj razidemo in se potem znova srečamo v različnih vlogah. Vsi so pokazali kakovost, spoštovanje je objestransko, a bodo zdaj naši nasprotniki, ki jih obravnavamo kot vse druge.”

Arena Petrol, sobota, 20:15. Celje - Maribor.

34.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
76
Maribor
74
Domžale
66
Rudar
47
Celje
44
Gorica
44
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23