B-Ekipa
Daniel Vujčić pred sobotno otvoritvijo spomladanskega dela tekmovanja v 3. ligi
MOTIV NI VPRAŠLJIV, CILJI ZNANI
"Pri dveh ali dvanajstih točkah prednosti moramo razmišljati enako"
Foto: Drago Wernig
Prva ekipa je že v pričakovanju četrte tekme, v polnem tekmovalnem ritmu sta tudi selekciji U-19 in U-17, ta vikend pa začenja s tekmovanjem tudi ekipa B. Z odličnim izhodiščem in jasno izraženim ciljem.

“Želje so znane: ostati na vrhu, nadaljevati v istem ritmu in ohraniti ali še povečati prednost pred zasledovalci. Cilj je osvojitev prvega mesta,” pravi pred sobotno otvoritvijo spomladanskega dela sezone v severni skupini tretje lige Daniel Vujčić.

Jesen je minila v znamenju prevlade, z le dvema neodločenima rezultatoma v štirinajstih tekmah.
“Čeprav je nekaj tekmecev pokazalo večji odpor, smo nalogo opravili z odliko. Verjamem, da so v klubu zadovoljni z našimi predstavami. Tudi ob vmesni prednosti smo igrali brez prevelikih nihanj, z ustreznim pristopom od tekme do tekme. Spoznanje, da smo še neporaženi, prinaša dovolj razlogov za zadovoljstvo.”

Vujčić je opravil večji del zimskih priprav s prvo ekipo, tudi v Turčiji. Ve dosedanje članske izkušnje bodo velikega pomena za uspešne spomladanske nastope.
“Nekaj nas je, ki smo pogosto na članskih treningih in potem igramo za ekipo B. Če ima trener na voljo dovolj igralcev in nismo v kadru, je pomembno, da ostajamo v tekmovalnem ritmu. Sodelovanje poteka brezhibno, pravočasno izvemo, kdaj smo pri kateri ekipi. Tako ne izgubljamo možnosti za igranje, zadolžitve v ekipi B pa so nam dobro znane in se hitro prilagodimo. Sam nimam nobenih težav pri tem, pripravljen sem na obe opciji.”

Motiv ekipe tudi ob +12 na lestvici ne bo vprašljiv.
“Zavedamo se naših nalog, pri dveh ali dvanajstih točkah prednosti moramo razmišljati enako. Usmerjeni smo le k temu, kako izpolniti cilj na najboljši način. Tudi igralci, ki so celotne priprave oddelali z ekipo B, so željni tekem. Premor je bil dolg in že na prvi tekmi želimo pokazati pravo podobo.”

Krog št. 15: NK Maribor B – Mons Claudius. Športni park Tabor, sobota, 13:00.

34.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
76
Maribor
74
Domžale
66
Rudar
47
Celje
44
Gorica
44
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23