Članek
Rodrigo Defendi o temeljih za 3 spomladanske zmage in s povabilom navijačem v Celje
NI POPUŠČANJA
"Storiti moramo vse, da bi visok nivo ohranili do konca"
Foto: Drago Wernig
Pozitiven utrip Ljudskega vrta v pričakovanju novega izziva. 100% izkupiček pomeni energijski vložek za nadaljevanje in moštvo se je na odličnih temeljih mirno pripravljalo na sobotno gostovanje v Celju.

“Situacija je veliko prijetnejša kot lani, ko sem prišel. Tista pomlad je bila turbulentna, zdaj nam gre res dobro. Prednost na lestvici je lepa, toda ne smemo popuščati, ampak storiti vse, da bi visok nivo ohranili do konca,” poudarja Rodrigo Defendi.

Med razlogi za spomladanskih 3x3 izpostavlja pomen dogajanja v pripravljalnem obdobju in ravnovesja v ekipi.
“Odkar smo se vrnili s počitnic, smo se lotili dela. Trdega dela od prvega dne. Pri tem pa je treba poudariti, da smo temelje postavili v Turčiji. Doma je še bilo nekaj težav z vremenom, tista dva tedna z odličnimi pogoji pa sta nam omogočila, da smo opravili veliko dobrega, kar je pripomoglo k uvodnim trem zmagam. Napadalci so učinkoviti, obrambni del pa primerno sodeluje pri tem. Kot ekipa veliko zabijamo in na drugi strani prejmemo malo golov, kar je dobro. Le tako naprej.”

Naš brazilski branilec je v 2017 odigral vseh 270 minut. Dvakrat z Markom Šulerjem v štoperski navezi, prejšnjo soboto pa z Aleksandrom Rajčevićem.
“Zame je to bila prva prvenstvena tekma skupaj z Rajčevićem, vendar ni bilo težav s prilagajanjem. Do izraza je prišlo spoznanje, da trenirava skupaj že več mesecev, tako da se dobro razumeva. Usklajenost s treningov sva prenesla v tekmo in uspešna serija se je nadaljevala. Moč kolektiva je naša velika prednost, ob ozračju v slačilnici.”

Super obdobje so začutili tudi navijači. Na obeh domačih tekmah smo imeli posebno energijo na tribunah, veliko podporo pa bo ekipa dobila tudi v Celju.
“Ne le na derbiju proti Olimpiji, tudi na preostalih tekmah prihajajo v lepem številu. Navijači so naš dvanajsti igralec in brez njih bi bilo težje. Tudi ta oblika pomoči je eden od dejavnikov, da smo na vrhu lestvice. Zato vabimo čim več naših navijačev v Celje. Tekma ne bo lahka, tega se dobro zavedamo. Vemo pa tudi, kaj zmoremo in verjamem, da se lahko znova veselimo.”

Arena Petrol, sobota, 20:15. Celje – Maribor.

28.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
63
Maribor
61
Domžale
56
Rudar
43
Celje
39
Gorica
34
Krško
29
Aluminij
22
Ankaran Hrvatini
17
Triglav
15