Članek
Dino Hotić po razpletu v Celju
VSAKA JE POMEMBNA
"Glejmo na razplet v Celju, da je to točka na želeni poti proti naslovu"
Foto: Drago Wernig
Četrta spomladanska tekma s prvim remijem. Pestrih 90 minut v Areni Petrol se je končalo z delitvijo točk, odličen začetek tokrat ni dobil podobnega nadaljevanja.

“Se zgodi tudi najboljšim ekipam. Ni bila tekma, kot smo si jo želeli, vendar ne smemo pozabiti, da ima tudi Celje dobro ekipo. Na obeh straneh so se zvrstile priložnosti, nam se ni izšlo povsem po željah, ni pa razlogov za popolno nezadovoljstvo. Glejmo na razplet v Celju, da je to točka na želeni poti proti naslovu. Vsaka je pomembna,” pravi Dino Hotić.

V boju za zmago je zmanjkala kakšna poteza več z igralcem več. Kljub zaključnim poskusom, pri katerih je sodeloval tudi naš sogovornik, je ostalo 1:1.
“Večji del prvega polčasa smo imeli nadzor nad dogodki na igrišču, vse je delovalo zelo obetavno. Potem nas je tisti gol v zadnji sekundi prvega polčasa presekal, Celjani pa so dobili psihološko prednost. Kljub temu smo znova prevzeli pobudo, dokler ni prišlo do izključitve. Tekmeci so se zaprli, nam pa je manjkala pika na i. Morali bi več odigrati s krila, pa smo v želji po hitrejšem prehodu do nasprotnih vrat delali napake in se morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom.”

Zdaj sledi reprezentančni premor, ki pa ne bo pomenil mirovanja. Od torka bo ekipa znova v polnem delovnem ritmu.
“Moramo se odpočiti v teh dveh dneh, ko imamo prosto in potem nadaljujemo z običajnim režimom. Vse z namenom, da se že od prve naslednje tekme vrnemo na zmagovito pot.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
80
Maribor
80
Domžale
73
Rudar
50
Celje
50
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
28
Ankaran Hrvatini
26