Članek
Z nekaj rošadami in s spremenjeno postavitvijo do zaslužene zmage v Velenju
ENA NAJPOMEMBNEJŠIH
Foto: Drago Wernig
Krog št. 29, zmaga št. 19. Za nov, velik korak k naslovu prvaka…

“Fantje so odigrali zrelo, dobro tekmo. Tudi rezultatsko nam je uspelo, kar je bilo v tem trenutku izrednega pomena. To je ena izmed ključnih zmag v tem boju za prvaka,” je poudaril Darko Milanič po dvoboju z Rudarjem.

Točke iz Velenja so z dodatno vrednostjo: brez dobljenega zadetka, z nekaj rošadami in tudi s spremenjeno postavitvijo 4-4-2 v prvotno obliko.
“Še zjutraj smo imeli nekaj dvomov, kako sestaviti ekipo zaradi poškodb. Potem sem se moral na hitro odločiti, kako se odzvati. Odločitev je bila odlična, tudi izvedba fantov. Ob značilnostih igralcev, ki so nastopili v Velenju, lahko tako igramo. Spomnili smo se prehodov, podvajanj po bokih, zlahka smo prihajali naprej in je izgledalo dobro. Če upoštevamo, da imamo na razpolago popoln kader, je nekoliko težje igrati v tej postavitvi. Če kdo manjka, pa bistveno lažje.”

Adis Hodžić je bil izbran kot nova rešitev na levi strani.
“Prepričljivo je izpolnil naloge, ki jih je imel. Od njega nisem pričakoval niti zahteval, da bi se vključeval v napadalne akcije kot Viler. V fazi branjenja pa je zadeve rešil na svoj način. To počne dobro in smo s prikazanim lahko zadovoljni.”

Za odločilno potezo pa je poskrbel Luka Zahović in po vmesnem strelskem premoru nadaljeval, kjer je ostal.
“Gol mu veliko pomeni in prinaša zaupanje v to, kar počne. Napadalci živijo od zadetkov. Zabil jih je 15, kar je odličen izkupiček. Vsem je žal, da se je vmes ustavilo. Zdaj bi z njegovimi goli imeli še več točk in bi razlika bila še večja. V našem načrtu je, da bi Luka postal najboljši strelec prvenstva. Njemu in klubu bi to veliko pomenilo. Prihajal je v priložnosti tudi prej, a se ni izšlo. Dejstvo je, da zaradi vmesne bolezni nima toliko energije, kot jo je imel prej. Če bi jo imel, bi bilo lažje zanj in za nas. Vendar je igralcem treba dajati podporo. Ker pa je v njegovem primeru prisotna kvaliteta, prav tako resnost, se podpora obrestuje in potem imaš korist od njega.”

34.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
76
Maribor
74
Domžale
66
Rudar
47
Celje
44
Gorica
44
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23