Članek
Osemnajstletni Adis Hodžić uspešno prestal preizkušnjo tudi v drugačni vlogi
VESEL VSAKE MINUTE
“Boljše se znajdem na desni, a lahko izpolnim naloge tudi na levi strani."
Foto: Drago Wernig
Zgodba iz Velenja je imela več pozitivnih spoznanj. Ob zmagi brez dobljenega zadetka smo uspešno prestali tudi dodatno oviro pred tekmo, ko sta zaradi poškodb izven ekipe ostala Dare Vršič in Mitja Viler. V obrambi je tako namesto Vilerja dobil priložnost Adis Hodžić, ki je v pričakovanju okrevanja Mateja Palčiča začel sezono v prvi enajsterici. Potem je nadaljeval tekmovanje z mladinci, nazadnje imel članski nastop 30.10., v soboto pa odigral vseh 90 minut.

»Igrali smo, kot smo se dogovorili pred tekmo. Cilj je bil, da imamo nadzor nad igro in onemogočimo nasprotnika. Ob tem, da ne dobimo gola pa smo iskali našo pot do velenjske mreže. Uspelo nam je, prišli smo do treh točk in po pomembni zmagi gremo počasi proti lovoriki, ki si jo vsi skupaj želimo,« o uspešni velenjski izkušnji pravi Adis Hodžić.

Zanj je bil sobotni prav poseben izziv. Med letošnjim bojem za šampionsko trofejo je zabeležil šesti nastop.
“Trener mi je znova namenil priložnost za igro in upam, da sem upravičil zaupanje. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi odigral dobro tekmo in pomagal ekipi.”

Naš up, doma iz Zagorja ob Savi, se je s svoje osnovne zadolžitve na desni preselil na levo stran obrambne vrste in nalogo dobro opravil.
“Boljše se znajdem na desni, a lahko izpolnim naloge tudi na levi strani. Zadolžitve so podobne, morda je problem le v predložku, saj je leva noga nekoliko slabša, a sem poskušal čim več sodelovati tudi pri napadalnih akcijah.”

Trener ga je ob popotnici na igrišče sprostil, dodatno opogumil. Z namenom, da ponovnih 90 minut v članski konkurenci ne bo pomenilo prevelikega bremena.
“Dejal mi je, naj odigram mirno, kot znam. Pojasnil mi je, kaj pričakuje od mene in po kakšnih rešitvah poseči, da bi šlo vse po načrtih. V tej vlogi sem že bil tudi na nekaterih klubskih tekmah za mladince in na reprezentančnih preizkušnjah, tako da zame ni bila novost. Pripravljen sem sprejeti vsako vlogo, trener pa bo odločil, kdaj bom spet dobil priložnost. Vesel sem vsake minute na igrišču.”

Po dvoboju z Rudarjem je ambiciozni, obetavni 18-letnik v delovnem ritmu z dodatnim navdihom. Pripravljen, da bi tudi v naslednjem vikendu zbiral nove tekmovalne minute. S člani ali z mladinci. In z željo, da v obeh konkurencah konča sezono kot državni prvak.

34.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
76
Maribor
74
Domžale
69
Celje
47
Rudar
47
Gorica
44
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23