Članek
Trenerjev napovednik 30. kroga (Ljudski vrt, sobota, 20:15)
MIRNO IN POTRPEŽLJIVO
"Odziv na situacije, ko bo treba igrati preudarno, bo najpomembnejši"
Foto: Drago Wernig
Prvi proti drugemu. Boj za naslov prvaka se je prevesil v odločilno fazo in sobotni dvoboj bo pomenil nov velik izziv. Ljudski vrt, 20:15. Maribor - Domžale.

Napovednik 30. kroga začenjamo s pregledom zdravstvenega kartona. Marwan Kabha, Denis Šme, Dare Vršič in Mitja Viler so manjkali na zadnji tekmi proti Rudarju, seznam poškodovanih je tokrat krajši. ”Viler je med tednom treniral z ekipo in bo na voljo. Vršič ne bo nared, saj po poškodbi še ne more trenirati in je vprašanje, kdaj bo. Prav tako Kabha. Prvotna napoved o hitrejši vrnitvi je padla v vodo in ga še nekaj časa ne bomo videli na igrišču. Šme je v boljšem stanju, tekaški del in vaje z večjo intenzivnostjo že opravlja brez bolečin,” je pojasnil Darko Milanič.

O tekmovalnem delu je dovolj izpostaviti podatek, da bo dvoboj vodilnih tudi dvoboj najučinkovitejših v ligi.
“Spomladanski del nam daje podlago za pozitivno razmišljanje pred tekmo, ki bo specifična. Zaradi te posebnosti nasprotnikov v fazi, ko nimajo žoge, z napadanjem obrambne vrste, bo treba imeti veliko dobrih potez in potrpežljivosti med iskanjem optimalnih rešitev. Ko pa ta njihova intenzivnost upade, nastane več prostora in veliko možnosti, da odigraš, kar želiš. In takrat smo mi z našo kombinatoriko zelo dobri. Odziv na situacije, ko bo treba igrati preudarno, bo najpomembnejši dejavnik sobotne tekme.”

Prednost pred prvimi zasledovalci znaša 13 točk. Dodatno povečanje bi nas še bolj približalo k želenemu razpletu.
“Ta misel je prisotna. V okolici, a tudi pri nas. Želje, da zmagujemo še naprej in pridemo čim prej do uresničitve cilja, ne skrivamo. Smo v odlični situaciji, ne rabimo biti nervozni. Tekaško moramo biti dobri, mirni pri sprejemu žoge in aktivni pri ustvarjanju viška s strani naših ofenzivnih igralcev. Veliko dejavnikov bo odločalo, najpomembnejše pa bo z našo strategijo odpraviti njihove dobre značilnosti in aktivirati svoje. V prejšnjem krogu smo pokazali, kaj je mogoče tudi v kratkem času narediti z odlično mentalno pripravo. Zdaj želimo potrditi delo med tednom in nadgraditi dobre trenutke v igri,” je trenerjevo sporočilo pred dvobojem z Domžalčani.

34.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
76
Maribor
74
Domžale
66
Rudar
47
Celje
44
Gorica
44
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
25
Ankaran Hrvatini
23