Članek
Trenerjev komentar zmagovitega vstopa v prvenstvo
NISO BILE LE MINUTE SPODBUDE
Jasmin Mešanović in Luka Zahović: homogenost v sodelovanju
Foto: Drago Wernig
»Dobro smo igrali in zasluženo zmagali. Fantje so si poleg zadetka priigrali še nekaj lepih priložnosti, bilo je precej lepih potez, všečnih akcij. Še posebej v drugem polčasu, ko je bilo nekaj več prostora. Ne smemo pozabiti, da je bil drugi strani nasprotnik, ki ima v igri rep in glavo. Zadovoljen sem, kako smo delovali na igrišču. Imeli smo tudi nekaj debijev v dresu Maribora in podoba je spodbudna,« je trenerjev komentar zmagovitega vstopa v prvenstvo.

Prvič na uradni tekmi v Ljudskem vrtu Jasmin Mešanović in Jean-Claude Billong, a tudi Martin Kramarič, ki po vrnitvi s posoje v Krškem prevzema novo vlogo.
»Pred tekmo smo se na sestanku pogovarjali in sem dejal, da tudi Kramariča štejem kot novinca. Debitiral je v novi zgodbi, ko ve, da je zelo pomemben člen moštva. To niso le minute spodbude, ampak se od njega veliko pričakuje. Tako on kot Mešanović in Billong so pustili dober vtis.«

Dvoboj dvojnega pomena je prinesel več pozitivnih spoznanj: tudi dodaten zagon pred sredinim evropskim spektaklom v Ljudskem vrtu.
»Imam občutek, da moštvo res deluje zelo homogeno in živi za vsak trenutek, ko smo skupaj. Dobro nam gre, tako da že komaj čakamo nove izzive. Ne bomo pa prehitevali časa, pripravljali se bomo za prvo naslednjo tekmo in šli zmeraj tako naprej. Korak po korak. Razumljivo je zadovoljstvo po zmagi, čestitali smo si za prikazano, od nedeljskega dopoldneva pa sledi temeljita priprava na Zrinjski. Na nasprotnika, ki ima kvaliteto in nas kljub prednosti iz Mostarja čaka zahtevna naloga v boju za napredovanje,« Darko Milanič že usmerja misli in aktivnosti k zaključku projekta Zrinjski.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
80
Maribor
80
Domžale
73
Rudar
50
Celje
50
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
28
Ankaran Hrvatini
26