Članek
Martin Kramarič na začetku nove vijol'čne zgodbe
VRNIL SEM SE ZRELEJŠI
"Zdaj je vse odvisno od mene"
Foto: Drago Wernig
Prvi smo dodali še drugo. Zmaga na evropski in tudi na ligaški premieri. Dobili smo želene uvodne točke za zalet k ubranitvi naslova, ob tem pa tudi potrditev, da imamo še enega igralca za izpolnitev postavljenih kriterijev.

»Dober začetek, po željah. Lahko bi zabili še kakšen gol, da bi bilo bolj prepričljivo, ampak najbolj pomembna je zmaga. Naj se tako nadaljuje. Poskrbeli pa smo tudi za boljšo popotnico za sredo, da še enkrat premagamo Zrinjski in se uvrstimo v naslednji krog,« je strnil vtise po dvoboju z Aluminijem Martin Kramarič, na nek način eden izmed debitantov.

Ognjeni krst v vijoličastem je prestal že maja 2015, kot 17-letnik. Nato je igral za NK Maribor B in prestal razvojno pot v Krškem, zdaj pa po uspšeno opravljenih poletnih pripravah dočakal prvi nastop v Ljudskem vrtu.
»Seveda mi zaupanje veliko pomeni. Zdaj sem bolj odrasel, bolj zrel in se veselim še večje minutaže. Priznam, da mi je bilo v prvem tednu priprav res težko, saj nisem bil vajen takšnega ritma. Moral sem se hitro prilagoditi, zdaj je že super. Tudi z vmesno pomočjo soigralcev.«

Ni veliko manjkalo, da bi bila domača premiera podkrepljena še z zadetkom. Enkrat ga je preprečila vratnica, drugič gostujoči vratar.
»Včasih tudi zmanjka nekaj sreče, a bo drugič boljše.«

Martin Kramarič na začetku novega vijol'čnega poglavja. Pri devetnajstih še vedno med najmlajšimi v slačilnici, a zdaj z neprimerno več izkušnjami.
»Upajmo, da je sobotni nastop napoved nove zgodbe. Zdaj je vse odvisno od mene. Kako bom delal na treningih, tako si bom prislužil minutažo. Dobil sem ta nivo prve lige, spoznanja o prvoligaškem nogometu. Igranje v Krškem mi je zelo koristilo, je pa v vseh drugih pogledih razlika z Mariborom ogromna. Zato sem potreboval nekaj časa, da sem se navadil na ta ritem. Zdaj je za menoj že prva odigrana tekma, začelo se je spodbudno in verjamem v uspešno nadaljevanje.«
36.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
80
Maribor
80
Domžale
73
Rudar
50
Celje
50
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
28
Ankaran Hrvatini
26