Članek
Ljudski vrt, petek, 20:20. Slovenska predstavnika v play-offu najprej za prvenstvene točke.
Z EVROPSKIM PRIDIHOM
Ni še čas za Hapoel, najprej Domžale
Foto: Drago Wernig
Teden nekoliko drugače. Po štirih tednih prvič brez vmesne evropske tekme.

»Tako smo se navadili tega zgoščenega ritma, da je odmor zdaj kar dolg. Res že komaj čakamo naslednjo tekmo,« pravi Darko Milanič med pripravami na prvenstveni krog št. 5.

Ne bo kvalifikacijska, bo pa na naslednji preizkušnji prisoten evropski pridih. Slovenska predstavnika v play-offu dveh evropskih tekmovanj zdaj v medsebojnem obračunu. V Ljudskem vrtu, v petkovem večernem terminu.
»Glede dinamike in načina igre obeh ekip bo zelo evropska. Lahko rečemo prava tekma ob pravem trenutku. Ne bi je opisovali kot generalko za play-off, ampak bo zelo koristna tekma, v kateri bomo morali biti v pravi podobi. Po Domžalah se bo od nas v sredo zahteval še višji nivo. Smo v obdobju, ko je pomembno osredotočenost, znanje, samozavest potrjevati iz tekme v tekmo.«

V primerjavi s prejšnjim dvobojem imamo novega igralca med kandidati za nastop, Martin Milec se je uspešno priključil vijol'čnemu projektu. Pojavil pa se je dvom, ali bo v moštvu Luka Zahović.
»Luka je zaradi vročine ostal doma in ni treniral, počakali bomo, kako bo z njim. Drugi so nared, tudi Milec. V ponedeljek smo dalj časa igrali na dva gola, da dobi občutek. Na tukajšnje okolje je že vajen, pri prilagajanju ne bo težav. Prav tako pozna ekipo, naše zahteve in menim, da bo zelo hitro v top formi.«

Osredotočenost ekipa potrjuje v različnih oblikah. Tudi z motivacijo na visoki ravni, ne glede na to, kdo je na drugi strani.
»Ko imaš dobre rezultate in uresničiš velik cilj, je vse lažje. Od prihoda na trening, tega, kar počnemo. Pomen dobrega ozračja v slačilnici smo izpostavljali tudi ob tesnejših rezultatih. Zdaj so igralci še bolj zadovoljni, to pa ne pomeni, da se lahko ustavimo. Moramo tako nadaljevati. Ni mogoče zmeraj uresničiti scenarija s prejšnje tekme s hitrim vodstvom, želimo pa ohraniti izredno sodelovanje na igrišču, kombinatoriko z zadnjih tekem. Tudi vic v igri, veliko energije. Radi bi ostali na vrhu in v zmagovitem ritmu,« je trenerjev napovednik novega izziva.

Maribor – Domžale. Ljudski vrt, petek, 20:20.
1.krog LESTVICA