Članek
Dino Hotić v napovedniku petkovega dvoboja z Domžalami
NIHČE SE NE BO "ŠPARAL"
"Ni še čas za Izraelce, najprej vse za zmago proti Domžalam"
Foto: Drago Wernig
“Kot da je evropska.” Utrip slačilnice v pričakovanju petkove tekme pove dovolj. Čeprav prvič od začetka sezone ni bilo evropskega izziva v torek ali sredo, prinaša tudi ta teden evropski naboj.

“Tudi Domžale uspešno zastopajo Slovenijo v evropskih pokalih. Dobro jih poznamo, vedno je bilo zanimivo na naših tekmah. Za takšne izzive se ni težko pripraviti, komaj čakamo, da se vrnemo na igrišče. Zavedamo se, da nas čaka živahno dogajanje, z veliko tempa. Velik pa je naš motiv, ob tem nas nosi ta pozitivna energija po uspešnem začetku sezone, kar je bilo opazno tudi v nedeljo v Dravogradu,” pravi Dino Hotić, zadovoljen z izkupičkom. Gol in dve asistenci. Najboljša tekma sezone.

“Čakal sem na ta trenutek, na takšno tekmo. Upam in verjamem, da bo v nadaljevanju še več podobnih. Že pred tekmo sem imel dober občutek, ustrezalo je tudi vreme, ko nas je dočakala osvežitev z nekaj stopinjami manj. Vse je šlo po načrtih.”

Po načrtih gre tudi uvodni del sezone. Skupinski del evropskega tekmovanja je zagotovljen, v prvenstvu osvojene vse točke.
“Odličen začetek, serija razveseljuje in naj kar traja. Stopnjujemo formo, podoba na igrišču je vedno boljša. Še vedno imamo nekaj rezerv, tako da se ne bomo uspavali in bomo skušali še kaj dodati. Kako se bo nadaljevalo, bo veliko odvisno od nas samih. Je pa opazno, da od prve tekme v Mostarju delamo korake naprej.”

Za naslednji korak proti uresničitvi sanj v sredo v Izraelu, toda misli še ne uhajajo predaleč.
“Najprej le o Domžalah. Seveda možnost uvrstitve v Ligo prvakov prinaša posebne občutke, toda v preteklih tednih smo pokazali, da nimamo težav pri preklapljanju. Imamo dovolj širok kader, da razporedimo moči, v nobenem primeru pa v petek ne bo na igrišču nikogar, ki bi se ‘šparal’. Vsi se trudimo za svoje mesto v ekipi, potem pa trener odloča, kdo bo v katerem trenutku dobil priložnost. Od nas je odvisno, kako jo izkoristimo. Zdaj želimo priti do nove prvenstvene zmage. Tekmece spoštujemo in jih dobro poznamo. Imajo prepoznaven slog igre, mi pa več izkušenj, kako igrati tako pomembne dvoboje. Čaka nas res zanimiva tekma, kot se spodobi pred play-offom.”

Maribor – Domžale. Ljudski vrt, petek, 20:20.

1.krog LESTVICA