Članek
Trenerjev komentar zadnjega, koristnega testa pred potjo v Izrael
MANJKALI SO LE ZADETKI
Martin Kramarič znova dodal energijo ob vstopu v igro
Foto: Drago Wernig
Evropska – evropsko. Slovenska predstavnika v boju za skupinski del evropskih tekmovanj sta pokazala, zakaj je bilo toliko razlogov za veselje med vročim nogometnim poletjem. V odprti tekmi, s številnimi priložnostmi ni manjkalo trenutkov za aplavze.

“Videli smo zelo dobro tekmo. Igrali smo proti moštvu, ki ima izredno agresijo in te prisili k temu, da moraš biti dober, če želiš priti do pozitivnega rezultata. Škoda, da nismo zadeli. Da bi bila podoba še boljša. Imeli smo preko Boharja dve lepi priložnosti v prvem polčasu, potem v določenem delu izreden pritisk v drugem polčasu,” je v komentarju dvoboja v Ljudskem vrtu izpostavil Darko Milanič.

Manjkali so le goli.
“To je najboljši opis. Na prejšnjih tekmah smo bili zelo natančni, tokrat ne. Imeli smo precej akcij, ko bi se lahko zgodilo kaj več. Tudi dinamika je bila visoka. Ne smemo pa pozabiti, da so bili fantje, naši in domžalski, tudi že v nekaterih trenutkih z mislimi pri naslednjih nasprotnikih, ki nas čakajo, kar je razumljivo. Pred nami so izredno pomembne tekme, tako da sem zadovoljen s prikazanim. Menim, da je bilo zelo koristno, da smo imeli kot zadnji test pred play-offom tekmo proti nasprotniku, ki goji takšen način igre. Bistveno boljše je, kot bi imeli nasprotnika, ki bi se vso tekmo branil.”

Martin Milec je dobil priložnost od prve minute. Ocena debitantskega nastopa v njegovem vijol’čnem poglavju št. 2?
“Po dveh mesecih je odigral prvo tekmo in lahko smo zelo zadovoljni z njegovim nastopom. V prvem polčasu, dokler je bil pravi z energijo, je dal svoj delež. Nasprotnik je imel veliko težav z nami, po desni smo dobro kombinirali. V drugem polčasu je bilo potem več prometa po Vilerjevi strani, a je bil Martin za prvo tekmo uspešen.”

In zdaj – projekt Izrael. Z zaključnim delom priprav.
“Ostajamo še 2 dni doma, potem pa že v ponedeljek odhajamo v Izrael. Predvsem zaradi tamkajšnjih visokih temperatur in tudi zaradi privajanja na podlago. Travnata površina je nekoliko drugačna, tako da bomo imeli tam še dodaten trening. Za fante, ki so igrali ali imajo zdaj že nekaj več minut, najprej sledi regeneracija. Potem pa se bomo temeljito pripravili. Ogledali smo si v živo nasprotnika na njihovi tekmi superpokala, imamo vse informacije. Spoštujemo Hapoel, vemo, kaj pomeni igranje v play-ofuu. Toda zaupamo v svoje sposobnosti, gremo odločno v Izrael. Želimo zabiti gol in prinesti domov odličen rezultat.”
1.krog LESTVICA