Članek
Napovednik kroga št. 8: nadaljujemo po preverjenem receptu, od tekme do tekme (Ljudski vrt, petek, 20:20)
PO DOMAČE TOČKE, POTEM NAD SPARTAK
Aleksander Rajčević: "Veseli me, da je vse prišlo na svoje mesto"
Foto: Drago Wernig
V torek v Sežani, v petek v Ljudskem vrtu. Smo v tednu nekoliko drugačnih terminov, toda nespremenjenih načrtov.

»Pokalna preizkušnja je bila uspešno opravljena in je minila brez posledic. Za pripravo načrta pa smo morali počakati, v kakšnem stanju so se vrnili vsi udeleženci reprezentančnih akcij. Viler in Kramarič sta odigrala obe tekmi, prav tako Kabha. Martin je tudi zadel proti Italijanom, kar mu pomeni dodatno spodbudo. Ahmedi je imel en kratek nastop, Boharja in Bajdeta smo že vmes pridružili ekipi. Imamo dovolj izbire in vse bomo storili za dobro odigrano tekmo proti Celju. Do Spartaka je potem še dovolj časa, tako da nas zdaj zanimajo le nove prvenstvene točke,« je trenerjev napovednik naslednjega izziva v prvenstvenem krogu št. 8.

Ekipa je vmes potrdila, da ni prisotne preračunljivosti. V boju za mesta v ekipi, za udeležbo na najodmevnejših tekmah, »na puno« vedno in povsod.
»Na pokalni tekmi smo se predstavili, kot se moramo. Zasluženo smo zmagali in gremo že novim zmagam naproti. Vajeni smo tega ritma, ne preskakujemo tekem,« pravi Aleksander Rajčević, ki se je v letošnjem poletju vrnil v nekdanji ritem. Poškodba je preteklost.

»Veseli me, da je vse prišlo na svoje mesto. Dobro prestajam napore, zahvalil bi se trenerju za ponujeno priložnost. Redno igranje mi veliko pomeni, daje samozavest. Forma se je skozi tekme stopnjevala in upam, da bom še naprej izpolnjeval naloge, ki jih imam. Predvsem pa, da ne bo več nobenih težav s poškodbami.«

Ne še Spartak, najprej Celje. Po preverjenem receptu tekem ne preskakujemo, čeprav je utrip Lige prvakov vse bolj prisoten po mestu in okolici.
»Vsi okoli nas že nestrpno pričakujejo otvoritev Lige prvakov, a smo osredotočeni le na Celje. V prvenstvu moramo nadaljevati z zbiranjem točk. Treba je najprej z vso resnostjo opraviti to domačo ligaško nalogo, šele potem se usmerjamo proti Spartaku.«

Maribor vs Celje. Ljudski vrt, petek, 20:20.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
80
Maribor
80
Domžale
73
Rudar
50
Celje
50
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
28
Ankaran Hrvatini
26