Članek
Uresničitev sanj mladinske ekipe tudi s tekmovalnimi motivi: premiera v sredo ob 14:00 v Lendavi
NE BOMO LE NASTOPALI
"Motiv je velik, želimo pokazati, da lahko igramo tudi na takšnem nivoju"
Foto: Drago Wernig
Odštevanje do srede: ne samo člani, tudi mladinci. V najmočnejši evropski konkurenci bodo od srede do decembra igrali tudi naši upi. Po letu 2014 tudi letos Uefa Youth League z udeležbo nogometašev mladinske selekcije NK Maribor.

Naša baza za igranje domačih tekem bo Lendava, otvoritev tekmovanja v sredo ob 14:00 proti Spartaku iz Moskve. "Vedno se rad vračaš tja, kjer si dobrodošel in kjer se dobro počutiš. Že leta 2014 smo se tukaj dobro počutili. Infrastruktura je dobra, ljudje imajo radi nogomet, ga razumejo in znajo vrednotiti tako velike dogodke. Rad bi se zahvalil županu Lendave in NK Nafta za odlično organizacijo tega tako pomembnega in velikega tekmovanja za mlade," je ob predstavitvi projekta UYL v Lendavi dejal športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič.

Nastop na takšni ravni prinaša dodatno dimenzijo: "Na mladih svet stoji, mladi so naša perspektiva. Prva ekipa je mladinski omogočila nekaj velikega. Za te mlade fante sem še posebej vesel, saj gre za uresničitev sanj. Verjamem pa, da to ni zadnja liga prvakov za nas. V tej smeri bomo delali tudi naprej."

Po besedah prvega sodelavca športnega direktorja je cilj Maribora zbrati v Ljudskem vrtu najboljše igralce iz Slovenije in regije. Ostajamo na tej poti, z ligo prvakov jim lahko ponudimo največ. "Imamo velike talente. Z dobrimi igrami v mladinskem dresu Maribora lahko mladi nogometaši trkajo na vrata članske ekipe, predvsem pa jim želim, da bodo uživali v tem tekmovanju in bili konkurenčni močnim ekipam v skupini,« je v popotnici poudaril Miran Pavlin.

Trener naše ekipe, ki bo igrala v mladinski Ligi prvakov, Muamer Vugdalić, v pričakovanju premiere: "Najprej se moramo zahvaliti članski ekipi, da smo prišli v to situacijo in je pred nami 6 velikih preizkušenj. Za fante bo to neprecenljiva izkušnja, veselimo se tega izziva. Čakajo nas ekipe različnih slogov igre, a sem prepričan, da smo lahko tekmovalni in zbiramo točke. Izkoristili smo priložnost po priključitvi starejših igralcev letnika 1998, tako da bosta z nami tudi Sandi Ogrinec in Luka Štor. Zahteve so znane, filozofija podobna kot v prvem moštvu. Na vsako tekmo se bomo temeljito pripravili in že v sredo želimo izkoristiti prvo priložnost za osvojitev točk.«

O utripu v mladinski slačilnici pred začetkom tekmovanja Luka Koblar: "Za nas bodo to nove, dragocene izkušnje. Vzdušje v ekipi je fenomenalno, uresničujejo se želje vsakega mladega nogometaša in želimo izkoristiti to priložnost za dokazovanje. Tudi za možnost napredovanja, priključitve članski ekipi. Motiv je velik in želimo pokazati, da lahko igramo tudi na takšnem nivoju.«

Tekma bo tudi v neposrednem spletnem prenosu na nkmaribor.com.

36.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
80
Maribor
80
Domžale
73
Rudar
50
Celje
50
Gorica
47
Krško
34
Aluminij
33
Triglav
28
Ankaran Hrvatini
26