Članek
Naj se Liga prvakov 2017/18 začne: Mi smo pripravljeni
VSE ZA ODLIČNO TEKMO
"Skupaj z navijači moramo biti eno, kot ekipa si na igrišču pomagati."
Foto: Drago Wernig
Liga prvakov. Zadnji dan odštevanja, predstavitev zadnjih novic iz vijol'čne slačilnice. Prva tekma skupinskega dela je pred vrati. Kaj pravi trener pred začetkom pestrega dogajanja, ki bo trajalo vse do decembra?

"Zadovoljen sem, da smo že pred začetkom. Odhajamo v karanteno, kjer se bomo v miru pripravili na tekmo in dogovorili o nekaterih podrobnostih. Fantje so moštvo Spartaka že spoznali, nekaj treningov je bilo usmerjenih prav na nasprotnika. Skupni vtis je, da komaj čakamo tekmo in se je veselimo. Nekateri že imajo izkušnje iz tega tekmovanja, za druge bo prvič. Pričakovanja so pozitivna, vemo, da nas čaka zelo dobro moštvo. Če želimo tekmo pripeljati v našo smer, moramo biti odlični. Zavedamo se kaj nas čaka, izpolnjeni bodo vsi pogoji, da odigramo odlično tekmo.«

Nekaj preglavic povzročajo poškodbe in zdravstvene težave. Luka Zahović po okrevanju dela po samostojnem programu, pripravljena nista niti Dare Vršič in Or Inbrom, ki je iz reprezentančne akcije prišel s poškodbo pete. Billonga ne bo seznamu kandidatov za nastop, saj ima že dalj časa prebavne težave, vprašljiv je tudi Denis Šme. Ostali fantje so zdravi in odločni v namenu, da izpišejo še eno nepozabno zgodbo.

Prvih 90 minut v Ljudskem vrtu, kot prvi nasprotnik v skupini E prihaja desetkratni ruski prvak Spartak Moskva. Darko Milanič o glavnih značilnostih Rusov: "So izredno organizirani. Nasprotnikom ne dopuščajo spektakularne in odprte igre. Zelo hitro se povlečejo v blok, ki ga je težko prebiti. Po drugi strani pa imajo v napadu veliko individualne kvalitete. Vse to pa se da izničiti s kolektivnim duhom. Dobro smo jih analizirali, posegajo po različnih postavitvah v obrambi, a smo pripravljeni na vse rešitve."

Zaključna misel: Maribor z lastnostmi, ki so nas pripeljale v Ligo prvakov, lahko gre tudi v boj s Spartakom. "Skupaj z našimi navijači moramo biti eno, kot ekipa si na igrišču moramo pomagati. S tem lahko še enkrat pokažemo tudi svojo individualno kvaliteto, ki vsekakor je prisotna. Pomembno pa je izpostaviti, da bi skupaj z navijači imeli potrpljenje, da se bo v nekem trenutku treba tudi braniti in da bomo imeli v napadu dovolj energije ter predrznosti," je trenerjev napovednik jutrišnje premiere.
1.krog LESTVICA