Članek
Reprezentančni premor v znamenju povečanih obremenitev in vračanja poškodovanih
POMEMBNO OBDOBJE
V načrtu že priprave na obe naslednji tekmi, proti Rudarju in Liverpoolu
Foto: Drago Wernig
Sreda z dvojnim programom. Ob vrnitvi ekipe v Ljudski vrt z razpoložljivim kadrom se je takoj delalo s polno obremenitvijo. Z igralci, ki niso na reprezentančnih akcijah ali v zdravniški oskrbi.

»Prvi del aktivnosti so v torek opravili igralci, ki so bili manj na igrišču v zadnjem obdobju. In tisti, ki so se vračali po poškodbah. Od srede pa se začenja nov cikel, ki bo zelo pomemben. Izkoristili bomo te dneve za temeljite priprave, ne samo za naslednjo tekmo, ampak kar skupaj za obe, ki sledita. Za Rudar in že za Liverpool,« o načrtu med premorom v ligaškem tekmovanju Darko Milanič.

Po vrnitvi reprezentantov se bo začel zaključni del skupnih priprav na prav poseben izziv, vmes pa je še prisotna negotovost, kdaj bo zmanjšan seznam poškodovanih. »Najdlje bo manjkal Šme, po operaciji ga čaka potrpežljivo okrevanje. Upamo pa, da bosta neprijetna zapleta, ki sta se zgodila s Handanovićem in Šulerjem, odpravljena v najkrajšem možnem času. Jasmin bo ta teden še moral mirovati, nato bi lahko začel s treningi. Marko še čaka na zdravniško mnenje po dodatnih pregledih, a so zadnje informacije nekoliko bolj spodbudne. Preostali so nazaj. Zahović je že igral, Vršič se je vrnil v proces treninga z ekipo. Počakati še moramo na Inbroma, ki zaradi poškodbe ni mogel sprejeti vabila v izraelsko selekcijo U-21. Ostal je z nami in še ni nared za trening v polnem obsegu.«
5.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
13
Aluminij
9
Domžale
9
Gorica
8
Krško
6
DNŠ Mura
5
Olimpija
5
Triglav
5
Rudar
4
Celje
3