Članek
Tudi letos smo pomagali pri letovanju otrok v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor
MI SKUPAJ ENO SMO
Vikend brez tekme je bil vikend za vijol'čno humanitarnost. Tokrat z zanimivim zaključkom akcije, v kateri je NK Maribor skupaj z navijači ob koncu sezone 2016/17 prispeval donacijo, ki je pomagala pri izvedbi počitniških programov med letošnjim poletjem.

Pohorska sobota je tradicionalno srečanje vseh otrok, ki z Zvezo prijateljev mladine Maribor preživijo poletne počitnice. Letošnje število: 1828. Večina otrok prihaja iz socialno ogroženih družin ali ima zdravstvene indikacije, omogočena pa so jim bila obmorska letovanja v šestih izmenah v Poreču, višinska letovanja v dveh izmenah na Domu Miloša Zidanška na Pohorju ali počitnice z učenjem nemščine v Marburgu.

»NK Maribor nam je veliko pomagal, da smo letos, ko smo doživljali največji pritisk in največje število prijav na letovanje, uspeli uresničiti izvedbo programov. S prispevkom kluba je 40 otrok iz mariborske širše regije, ki jim letovanje delno financira Zdravstveni zavod Republike Slovenije, lahko preživelo lepe, prijetne, zabavne počitnice,« je pojasnil Saša Mikić, predsednik ZPM Maribor.

Vrhunec dogajanja na prireditvi je pomenil vijol'čni obisk. Martin Milec, Blaž Vrhovec in Gregor Bajde so po treningu v Ljudskem vrtu imeli še višinsko aktivnost, a so tudi na Pohorju ob druženju z otroki poskrbeli, da je po poletnih počitnicah nepozabne spomine prinesel še jesenski zaključek.
5.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
13
Aluminij
9
Domžale
9
Gorica
8
Krško
6
DNŠ Mura
5
Olimpija
5
Triglav
5
Rudar
4
Celje
3