Članek
Na pokalni derbi mirno tudi brez šestih manjkajočih igralcev, med vratnicama znova Obradović
IMAMO DOVOLJ REŠITEV
Damjan Bohar: "Gremo po pozitiven rezultat pred povratnim dvobojem"
Foto: Drago Wernig
Prva od treh. Sobotna pokalna tekma bo prvi del trilogije derbijev v slabih treh tednih. Najprej prvih 90 minut boja za polfinale.

S kom na pokalni derbi v Ljubljano, je na novinarski konferenci pojasnil trener: “Ostali smo brez šestih igralcev, treh poškodovanih in treh reprezentantov. Ob Zahoviću in Šmeju ne bo nared Milec, Kramarič, Ahmedi in Inbrom so na reprezentančnih akcijah. So pa vsi preostali v dobrem stanju, imamo igralce v ritmu in z veliko minutami. Šuler je nazaj, treniral je ves teden. Billong pa se je priključil v četrtek, tako da imamo na voljo 3 štoperje. Čeprav nam manjkajo trije ofenzivni vezni igralci, imamo dovolj rešitev. Bohar, Hotić, Vršič in Bajde so naši preverjeni aduti. Zraven pa bo tudi Vokić, ki je že bil z nami na pokalni tekmi v Sežani.”

Nadaljuje se praksa menjave med vratnicama v pokalnem tekmovanju. “Branil bo Obradović. Ima popolno zaupanje, je naš kakovosten vratar, ki lahko dobro opravi nalogo.”

Darko Milanič o tem, kakšna tekma se obeta: “Če izhajamo iz tega, da smo na zadnji derbi prišli po uvrstitvi v Ligo prvakov, nasprotnik ni poskrbel za povečan pritisk. Bolj je šlo za osredotočenost na protinapade in ne vidim razloga, da bi se tokrat odzvali drugače. Zavedajo se, da imamo kvaliteto, mi pa smo se ustrezno pripravili, saj vemo, da pri domači ekipi niso zaletavi. Spremenili so način igre, puščajo malo prostora, kar se odraža v tem, da so dobili malo golov. Verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo in izkoristili dober trenutek, ki ga imamo.”

O utripu slačilnice Damjan Bohar: “Vajeni smo igrati vsake 3,4 dni in je nekoliko nenavadno, da smo tako dolgo čakali na novo tekmo. Ne bi razkrival, kaj smo počeli med tednom, smo pa delali na tem, da bi tudi v prihodnje tako dobro delovali na igrišču. Trener se bo odločil, kdo bo igral. Mi pa se zavedamo, da v našem moštvu ne gre za 11, 12 ali 13 igralcev. Vsi se čutimo pomembne. Vemo, da bo prišla priložnost za vsakogar, kar poskrbi, da motiva nikdar ne zmanjka.”

Izkušenj s tekmovanjem na izločanje je dovolj, prav tako s serijami zaporednih derbijev. “Ni prvič, da bomo igrali večkrat v kratkem času. Slovenski nogomet potrebuje derbije, to bo pozitivno za obe ekipi in za celotno slovensko javnost. Je pa vsak dvoboj zgodba zase. Težko je predvideti, v katero smer bo šla posamezna tekma, a se bomo potrudili za pozitiven rezultat pred povratnim dvobojem. Vemo, da je največ odvisno od naše dnevne forme.”

Olimpija vs Maribor. Stožice, sobota, 17:15.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15