Članek
Trenerjev opis neuspelega sobotnega večera
NI DOBRO, A BO KORISTNO
Foto: Drago Wernig
Ena tistih, ko gre vse narobe. Bila je tekma, ko eni ekipi uspeva malo oz. se ponesrečijo skoraj vsi poskusi. Na nasprotni strani pa uspešen izkoristek vsake priložnosti in “prvi polčas” pokalnega četrtfinala je pripadel Olimpiji.

“Neverjetno, da narediš skozi tekmo toliko v fazi napada in vložiš toliko energije, a se to sploh ne obrestuje. Ob tem pa nasprotnik v zelo osamljenih napadih doseže 3 zadetke. Ni dvoma, da je ta zadetek na začetku močno spremenil potek tekme. Mi smo postali nervozni, oni pa dobili energijo oz. stabilnost v branjenju,” je trenerjev opis neuspelega pokalnega derbija.

“Že pred tekmo so z izborom moštva pokazali namen, da se želijo braniti, biti trdni v sredini. Toda tisti prvi gol je vse spremenil. Kljub naši prevladi je bilo nato težko prebiti ta dva bloka. Truda ni manjkalo, fantje so poskušali na vsak način priti do konkretnejših zaključkov. Potem pa je v trenutku, ko so tekmeci znova prišli do priložnosti, sledil neverjetno neagresiven odziv in dobili smo drugi gol. Ob polčasu smo nekaj spremenili s postavitvijo, skušali imeti več širine in to nas je privedlo do lepe priložnosti Boharja. Žal nismo zadeli, kar bi spremenilo nadaljnji potek tekme. A se je potem namesto našega zmanjšanja zaostanka zgodil še tretji gol, ki je bil popolnoma nepotreben.”

Ob tem pa dodatno otežil izhodišče pred povratno tekmo 29.11.
“Rezultat je slab, imeli bomo težko nalogo, to je jasno. Vendar glede na to, kaj vse smo videli v tem dvoboju, ne bomo obupali. Znova se je izkazalo, kaj se vse lahko zgodi v nogometu, zato moramo verjeti, da nam lahko uspe.”

Do takrat pa je treba odmisliti pokalno izkušnjo. Čas je še za en derbi. Tokrat z večjo težo, za vrh prvenstvene lestvice. In na našem terenu.
“Tudi zaradi tega je bil naš cilj, da poskrbimo za dodatno pozitivno energijo pred petkovo domačo tekmo. Zdaj se je zgodilo nekaj povsem drugega, a verjamem, da nam bo to prišlo prav. Da bomo pravi na tekmi v petek in pokazali, da smo lahko agresivnejši,” Darko Milanič že preusmerja fokus moštva na vrhunec ligaške jeseni. Ljudski vrt, petek, 20:20.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15