Članek
Marcos Tavares o vijol'čnem utripu med dvema derbijema
ZDAJ PA: TISTI NAŠ, VIJOL'ČNI ODZIV
Kapetanovo sporočilo: "Po toliko uspehih ena tekma ne sme pokvariti ozračja"
Foto: Drago Wernig
“3 napake, 3 goli. Neverjetna tekma, ki se redko zgodi in se ne bo več ponovila,” je kapetanov odziv na prvi pokalni derbi.

“Takoj smo bili kaznovani za prvo napako, padla je zbranost po takšnem začetku in potem je vse šlo v napačno smer. Človeški faktor, to se zgodi. Ob tem tudi sodnik ni ustavil igre, ko je Pihler obležal na tleh. Zgodilo se je, kar se je, zdaj je treba ohraniti mirnost. Skupaj s trenerjem bomo opravili analizo, popravili napake. Pokalni dvoboj kljub zaostanku še ni odločen. Imamo veliko izkušenj, našli bomo pravo pot nazaj.”

Marcos Tavares se zaveda, da sobotnih 90 minut ni pomenilo prave vijol’čne podobe. Predvsem pa pomembnosti trenutka, ki sledi.
“Izkušnje govorijo tudi o tem, da nas takoj čaka nova zgodba. Odmisliti je treba pokalno tekmo, zdaj je pomemben le prvenstveni derbi. Hočemo zmago, hočemo biti prvaki! Preko prvenstva lahko pridemo do nove priložnosti za Ligo prvakov, za kvalifikacijske dvoboje v prihodnjem poletju. Prepričan sem, da bomo v petek boljši, z manj napakami in da bomo zmagali.”

Trener je že omenil, da bo poraz v Stožicah lahko na določen način tudi koristen. Z začetkom novega tedna je ekipa preklopila na nov izziv z novo energijo.
“Poraz nikdar ni prijeten, seveda nismo veseli. Ampak zaradi te neprijetnosti bomo še agresivnejši in z več energije v petek. Za nami je že toliko pozitivnih zadev v tej sezoni, da ena tekma ne sme pokvariti ozračja. Ne v slačilnici, ne med navijači. Zdaj je pomemben tisti pravi vijol’čni odziv.”

Maribor vs Olimpija. Ljudski vrt, petek, 20:20.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15