Članek
Z navdihom ob +3 na lestvici v zaključnih 90 minut Lige prvakov
SOBOTA TUDI SPODBUDA ZA SREDO
Damjan Bohar je odprl pot do novega velikega koraka v boju za 1. mesto
Foto: Drago Wernig
Po uspešnem, rekordnem in čustvenem vikendu hiter preklop na nov evropski izziv. Čakamo Sevillo in zaključek Lige prvakov z dodatnim navdihom po +3 na domači prvenstveni lestvici.

“Ekipa je verjela do konca, da bo zadela. Ta želja nam je skupaj z vztrajnostjo in prepričanjem v naše zmožnosti prinesla 3 točke. Tekma je bila zahtevna, nasprotnik se je posvetil branjenju, strnil svoje linije. Teh ni bilo lahko prebiti, a so fantje odigrali izredno tekmo in dosegli namen,” je o dvoboju z Gorico dejal Darko Milanič.

Pot do zmage je odprl Damjan Bohar, odločilni udarec pa prispeval Marcos Tavares, zdaj tudi samostojno naj strelec PLTS. Posebno čestitku je kapetanu namenil tudi trener: “Čestitke celotni ekipi za trud, Boharju za prvi gol. Potem pa smo skupaj dočakali tudi rekord. Bilo je le vprašanje časa, kdaj bo Marcos sam na vrhu lestvice najboljših strelcev. Za vsakega od nas je nekaj posebnega, zame, za klub, navijače. Kvalitete, ki jih ima kot nogometaš in kot človek, so Marcosa pripeljale tako daleč. On je nekaj posebnega in ponosni smo, da je z nami.”

In zdaj priprave na zadnjih 90 minut skupinskega dela. Sreda, 20:45. NK Maribor vs Sevilla FC.
“Ob tej seriji tekem v finišu in vsem, kar se je dogajalo, ne moremo veliko trenirati. Bolj se pogovarjamo, analiziramo, kar smo storili in kar je še treba storiti. Trudimo se popraviti določene zadeve in po prikazanem proti Gorici je opazno, da smo uspešni. Nasprotniku nismo pustili nič, veliko smo napadali, kombinirali in imeli posest. Za to fazo leta je še posebej spodbudno, ko moštvo tako juriša in išče načine, kako zabiti gol. Razumljivo bo v sredo povsem drugačna tekma. Vemo, s kom imamo opravka, toda še imamo dovolj motiva in energije za novo uspešno predstavo.”
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9