Članek
Pred zadnjim dejanjem Lige prvakov podaljšanje sodelovanja s šampionskim trenerjem
UPRAVIČITI ZAUPANJE
"Zagrabili bomo za delo še bolj zavzeto kot doslej.«
Foto: Drago Wernig
Še zadnje dejanje Lige prvakov. Dan pred tekmo s Sevillo pa pomembna kadrovska novica o podaljšanju pogodbe s šampionskim trenerjem. Darko Milanič na vijol’čni klopi do leta 2021.

Športni direktor kluba Zlatko Zahovič je na novinarski konferenci ob nadaljnji zagotovitvi stanovitnosti na klopi dejal: »Danes imamo posebno priložnost in veliko čast sporočiti novico, da je naš trener podaljšal pogodbo do leta 2021. Priprave na naslednjo Ligo prvakov se tako začenjajo že danes.«

Nadaljevanje vijol’čnega projekta veseli tudi Darka Milaniča: »Rad bi se zahvalil za zaupanje. Brez težav in hitro smo se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Izkazano zaupanje pa bo treba upravičiti. Rad sem tukaj, uživam ob delu in zagrabili bomo za delo še bolj zavzeto kot doslej.«

Marcos Tavares med odštevanjem do zadnjih 90 minut v skupinskem delu: “Najprej bi tudi jaz čestital trenerju. Zelo sem vesel, da sem igralec pod njegovim vodstvom. Za nami je lep vikend, zame tudi z rekordom, ampak gremo naprej. Ciljev nikdar ne zmanjka, naslednji je uspešen zaključek Lige prvakov. Radi bi osvojili še kakšno točko, morda 3. Ob tem pa imam še eno željo – da uresničim tudi sanje o golu v Ligi prvakov, ki mi še manjka.”

Misli trenerja pa so seveda povsem usmerjene proti naslednji tekmi, zaključnem spektaklu Lige prvakov pred polnimi tribunami Ljudskega vrta: »Smo v nestrpnem pričakovanju. Za nas je to zadnja tekma pred domačimi navijači v skupinskem delu, ki jo želimo opraviti z odliko. Sobotna zmaga v prvenstvu nam je dala veliko energije, ki jo želimo v zahtevnem dvoboju prenesti na igrišče. Imamo priložnost, da zaključimo to super jesen na lep način. Naše ambicije so zelo visoke, ne omejujejo nam tekmovalnosti, čeprav več ne moremo do 3. mesta v skupini. Vemo, s kom imamo opravka. Sevilla igra odlično, ampak želimo storiti vse, da jih onemogočimo in da ne bodo v najboljši podobi, ker jih bomo mi prisilili v to.”

Ob napovedniku tekme smo izrazili tudi podporo trenerju Seville Eduardu Berizzu, ki okreva po operaciji. “Sočustvujemo s trenerjem. Nogomet je samo igra, to pa so velike, življenjske zadeve. Ko pride do takšne situacije, je najpomembnejše le zdravje. Kot naslednji tekmeci Seville želimo našemu nogometnu kolegu uspešno okrevanje.”

Maribor vs Sevilla. Ljudski vrt, sreda, 20:45.


13.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
30
Olimpija
25
Gorica
21
Aluminij
18
Domžale
16
DNŠ Mura
16
Celje
16
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9