Članek
Prva analiza po Sevilli in skupinskem delu ob pogovoru s trenerjem
LAHKO SMO PONOSNI
"Kažemo pravo povezanost in to nas dela dobre"
Foto: Drago Wernig
6 tekem, 3 točke. Ob tem pa cel kup neprecenljivih drugih zadev. Maribor v Ligi prvakov, zgodba, ki nam je prinesla toliko veselja. Prva analiza po Sevilli in skupinskem delu ob pogovoru s trenerjem.

Darko Milanič o zadnji tekmi… "Odlična tekma. S tem, kako so fantje odigrali, kako so bili moštveni, bojeviti, domiselni in usklajeni v obrambi, sem zelo zadovoljen. Tudi močni ekipi Seville smo povzročali veliko težav. V prvem polčasu smo jih onemogočali in bili iz protinapadov zelo nevarni. Jasno pa je bilo, da bomo v drugem polčasu trpeli. Takoj v začetku so imeli veliko priložnost, a nas je rešil Handanović. Razumljivo so nas skozi posest in vso kvaliteto, ki jo premorejo, utrujali ter iskali način, kako nas prebiti, kar jim je enkrat uspelo. Razlika med polčasoma je bila, da smo v prvem bili nevarnejši. A smo v obrambi izgubljali preveč moči. Ko pa smo skušali iti malo višje, smo puščali preveč prostora, kar so gostje dobro izkoriščali.”

O celotnem nepozabnem popotovanju skozi skupinski del... “Ena tekma v letošnji sezoni Lige prvakov nam je pomagala, da smo našli pot, kako igrati proti najkakovostnejšim ekipam. Kažemo pravo povezanost, iz tekme v tekmo pa smo dobili potrditve, kako smo pripravljeni garati in to nas dela dobre. Na začetku tekmovanja so tisti, ki nas ne poznajo, pričakovali takšno stanje v skupini. Mi pa smo svojo lestvico postavili drugače. In dokazali, da na pravih temeljih. Po prikazanem bi si zaslužili še kaj več. Dejansko nam manjka zmaga proti Spartaku in igrali bi evropske tekme še naprej. Škoda, da se je Liga prvakov za nas končala, saj je opazno, da smo v top formi. Pogovarjali se bomo o tem, da bi pri vseh treh remijih lahko tudi zmagali, toda na celotno tekmovanje smo lahko ponosni."

Vsi za enega, eden za vse. Omeniti pa velja, da smo ob zaključku tekmovanja dočakali še en posamični dosežek, ki bo vpisan v vijol’čni zgodovini. “Za Tavaresa sem zelo vesel, saj si je po vseh teh strelskih rekordih, po tolikšnem številu neprecenljivih kvalifikacijskih golov zaslužil tega v skupinskem delu. Škoda, da ni zabil še kakšnega. Zaslužil si je ta zadetek in vsi v klubu verjamemo, da jih sledi še več.”

Včasih je težko še kaj dodati, toda tukaj se ne nameravamo ustaviti. Iskali bomo nove in nove motive tudi za v prihodnje.
“Kot športniki moramo črpati nove cilje, teh pa nikdar ne zmanjka. Skozi dnevni proces mora biti vse brezhibno opravljeno, da bi bili takšni, kot smo zdaj. To je zdaj pokazatelj, kako se moramo obnašati in ob tem ohraniti takšno ozračje v slačilnici, kar pa ni samoumevno, ampak je za to treba delati. In potem je spet - vse mogoče.“

Hvala igralcem, hvala trenerju, strokovnemu vodstvu in celotnemu ustroju za vse užitke leta 2017!
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9