Članek
Priprave Zima 2018 v polnem zamahu od prvega dne
NA DELO BREZ ODVEČNIH BESED
Darko Milanič: "Ker smo skupaj že toliko časa, so zahteve vsem dobro znane"
Foto: Drago Wernig
Ljudski vrt je od srede zjutraj spet v polnem pogonu. V programu dneva št. 1 priprav Zima 2018 je bilo zapisano: tehtanje, analiza krvi, skupni zajtrk, sestanek v slačilnici in - na trening. Takoj “na puno”.

Prvo zgodbo o novem delovnem poglavju začenjamo s trenerjem. Pred treningom je na množično obiskanem medijskem terminu pojasnil, da so bile priprave na priprave uspešne. Na delo se je krenilo brez prazničnega “viška”.

“Glede stanja na tehtnici ni bilo zapletov, je optimalno in brez negativnih presenečenj. Zdaj se že tako dobro poznamo in se zavedamo, da je vsak odvečen kilogram potem moteč. Fantje dobro vedo, kaj jih čaka glede boja za mesta v ekipi in so na dovolj visokem nivoju, brez da bi potrebovali naše dodatne besede. Tudi vadba po individualnih programih je bila opravljena, kot je treba, tako da lahko takoj začnemo z nogometom. Odmor je bil dolg, po videnem so ga fantje dobro izkoristili, si spet zaželeli treningov in skupnega sodelovanja.”

Kdo izmed igralcev, ki so imeli težave v jesenskem delu, še ne more začeti priprav s polno obremenitvijo?
“Trije. Rajčević po operaciji še ni nared za največje napore, upam, da bo hitro z nami v polnem obsegu. Šme je oddelal veliko treningov, zagotovila zdravnikov so, da je zdrav, a bomo previdni in ga v uvodnem tednu še nekoliko ‘prišparali’. Zahović pa ima še zmeraj prepoved s strani zdravnikov, do 26.1., ko ima naslednjo kontrolo, ne sme v dvoboje. Treniral bo z nami ves čas, v delu, ko bo prisotna kontaktna igra, pa ne bo sodeloval.”

Priprave so se začele po predvidenem, zdaj že ustaljenem programu. Veliko pa pomeni tudi stanovitnost v moštvu, ki ima zaenkrat le spremembo na štoperskem položaju (Billong-Doumbia).
“Način dela bo zelo podoben lanskemu, glede obremenitev in programa. Vsi igralci so začeli pravočasno trenirati, naboj je pravi. Želimo nadaljevati, kjer smo se ustavili jeseni. Ker smo skupaj že toliko časa, so zahteve vsem dobro znane. Fantje brez velikega govorjenja razumejo vse zadeve in to je tudi priložnost, da poskrbimo med delom za nadgradnjo ter nekatere segmente poskušamo dvigniti na višji nivo. Veliko pomeni, da smo skoraj v nespremenjeni sestavi. Vemo, da je januar dolg in nepredvidljiv. Lahko se kaj zgodi, a naše službe, ki so odgovorne za kadrovanje, so prav tako v polnem pogonu, tako da ni bojazni. Ekipa bo v pravi podobi dočakala nadaljevanje prvenstva,” je ob ponovnem zagonu vijol’čnih motorjev poudaril Darko Milanič.

Nadaljujemo jutri. Že z dvema treningoma.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15