Članek
Kassim Doumbia po prvih urah v vijol’čnem svetu
VEM, DA SEM NAREDIL KORAK NAPREJ
"Uvodno spoznavanje je opravljeno, zdaj pa na delo"
Foto: Drago Wernig
Stari znanci in en nov obraz. Kassim Doumbia je bil edini novinec v vijol’čni slačilnici na začetku priprav, a mu do prvega treninga pot v Ljudski vrt ni več pomenila poti v neznano.

“Moji prvi vtisi so odlični. Že na zboru ekipe ob večerji sem začutil dobro ozračje in prijetne odnose med igralci. Počutil sem se, kot bi prišel domov. Ne obvladam slovenščine, a so vsi govorili z menoj angleško in smo se veliko pogovarjali. Od prej sem poznal Šulerja, Tavares me je pozdravil v imenu ekipe. Uvodno spoznavanje je opravljeno, zdaj pa na delo,” pravi 27-letni Malijec z belgijskim potnim listom.

Cilj svoje misije v vijoličastem si je zastavil že pred prihodom.
“Pomagati klubu do naslova prvaka. Ekipa si je priigrala dobro izhodišče, toda v nogometu nikdar ne moreš vnaprej trditi, kako se bo razpletlo. Vodstvo na lestvici veliko pomeni, a se bo treba močno potruditi, da bi ostali na vrhu. Moj namen je prispevati delež k novim uspehom NK Maribor. Zavedam pa se, da je osnova vsega v trdem delu in zato sem od prvega dne začel s popolno osredotočenostjo na vse obveznosti.”

Zimske priprave so se začele skoraj kot poletne. Temperature prizanašajo, razmere so drugačne kot lani. Za Kassima pa tudi drugačne, kot jih je bil vajen v zadnjih treh letih in pol na Islandiji.
“Je kar drugače. Na Islandiji je zdaj prehladno, da bi lahko nogomet igrali zunaj, tako da se trenutno tam odvija vse v dvoranah. Prijetna sprememba. Slišal sem sicer, da je lahko tudi tukaj precej hladno, toda zaenkrat mi vreme ustreza. Po selitvi običajno potrebuješ nekaj časa za prilagajanje, a opažam po prvih vtisih, da bo čez nekaj dni že vse okej.”

Po prvih urah v vijol’čnem svetu je naš novi branilec še enkrat potrdil pravilnost decembrske odločitve.
“Vem, da sem naredil korak naprej v karieri. Ne samo vremenske razmere, tudi infrastruktura je drugačna. Ne dvomim, da bodo tudi treningi. Za kakšno ekipo gre, sem spoznal v poletnih medsebojnih dvobojih, ko sem še igral za Hafnarfjördur. Prišel sem v klub, ki se vedno bori za trofeje, redno igra v evropskih pokalih. Pomembno je le, da čim prej ujamem ritem, se privadim na zahteve in uspešno oddelam priprave. Naredil bom svoje na igrišču, potem pa se bo trener odločil, koliko lahko pomagam ekipi.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15