Članek
Trenerjeva ocena storjenega v Turčiji
POSTAVLJENI DOBRI TEMELJI
Foto: Drago Wernig
Največji izziv pred potjo domov. Dvoboj z Zenitom kot zadnji test priprav v Turčiji in podlaga za nadaljnje delo, s piljenjem forme do 24.2.

Trenerjev komentar zaključnih 90 minut: “Po pričakovanjih zahtevna tekma, proti kakovostnemu nasprotniku, ki nam je sprva prepustil pobudo, se postavil v blok in nas potem iz tega kaznoval. Potem pa smo se dobro odzvali, predvsem drugi polčas z naše strani je bil zelo dober. Opazno je, da je storjenega veliko, podoba ekipe je bila v primerjavi z nekaterimi prejšnjimi tekmami na višji ravni, z zelo visoko moralo vse do zadnjih sekund. V drugem polčasu smo zadeli, imeli priložnosti, tudi dve zgrešeni enajstmetrovki, kar je redkost. Gledano v celoti je ostal dober vtis, moteče pa je spoznanje o dobljenih zadetkih in načinu, kako jih prejmemo.”

Z igrišča v hotel in na letališče. Aktivnosti ob turški obali so končane, s kakšnimi ugotovitvami gremo domov?
“Že drugič zapored imamo v Turčiji slabe rezultate, vendar naredimo dobre temelje. Z delom v prejšnjih dneh smo izboljšali precej zadev, od sprejema naprej, sodelovanja na igrišču, razdalj med igralci. V zadnji tekmi smo imeli tudi več zaključkov, kar smo vmes pogrešali, tako da je ocena priprav pozitivna. Moramo se odpočiti in potem biti v fazi branjenja, pri teh ključnih trenutkih bolj zbrani in boljši. Prekinitve so nam trenutno slaba točka, dobili smo preveč golov. Videl pa sem moštvo, ki je iz tekme v tekmo dobivalo nekaj novega. Če pogledamo podobo proti Zenitu, ko moramo upoštevati za kakšno moštvo gre, je bila zadovoljiva. Odmor, ki ga bomo deležni, bo prinesel osvežitev. Potem pa sledi piljenje zadnjih podrobnosti ob pripravi na tekme in na posamezne nasprotnike.”

Nekateri so bili prvič zraven. Kako opisati delež mladih igralcev in nadaljnjo integracijo novincev?
“Mladi potrjujejo nadarjenost, seveda pa čutijo veliko razliko med tekmeci, katerih so vajeni in s katerimi so se srečevali tukaj. Z zagnanostjo, ki jo kažejo, sem zadovoljen, bomo pa z njimi, razumljivo, še imeli veliko dela. Novi igralci se morajo navaditi na naš način dela, pestijo jih razne težave. Ivković jih je odpravil po daljši odsotnosti, Doumbia ima težave s hrbtom, Mlakar proti Zenitu ni igral zaradi lažje poškodbe. Potrebujejo še nekaj časa, a bodo seveda dobrodošli v ekipi.”

Kako naprej?
“Po vrnitvi domov so fantje dobili dva prosta dneva, ponovno se zberemo v torek. Tukaj smo imeli odlične pogoje za delo, vreme nam je omogočilo, da smo lahko v miru opravili vse, kar smo predvideli. Čim prej se bo zdaj treba privaditi na mraz in razmere, ki nas čakajo. Naš načrt je, da se znova odpravimo v Moravske Toplice. Tam bomo trenirali do četrtka, ob tem pa upali na ugodnejše razmere, da bodo igrišča vmes takšna, da bomo lahko igrali ter trenirali tudi doma.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15