Članek
Mitja Viler v Turčiji prvič v “polovičnem” obsegu
O VRNITVI PO PREGLEDU
Foto: Drago Wernig
Med igralci, ki jih nismo vpisali v zapisnik za zaključno poglavje projekta Turčija 2018, so Jasmin Mešanović, Jan Mlakar in – Mitja Viler. Dosedanji redni gost hotela Susesi v prejšnjih zimah je bil tokrat “50-odstoten”.

“Po dogovoru s klubom smo se odločili za poznejši prihod, ker imajo v tej fazi priprav fizioterapevti veliko dela in se mi ne bi mogli posvetiti v ustrezni meri. Zato sem opravil en teden terapij v domačem okolju, ob zahvali Mediteranskemu centru zdravja v Kopru. V ponedeljek zjutraj sem se pridružil ekipi in v tem tednu je izpadlo boljše, kot sem si mislil. K sreči nismo imeli večjega števila poškodovanih igralcev, imel sem polno terapevtsko oskrbo, naš Vule pa je z menoj delal v fitnesu. Postopoma sem lahko povečeval obremenitve in napredek je že viden,” pravi osmoljenec zimskih priprav.

Minili so trije tedni od poškodbe. Koliko bo še trajalo do vrnitve na igrišče?
“Opravili smo, kar smo lahko v tej fazi. Glede nadaljnjih aktivnosti pa bo treba počakati na ultrazvok in potem se bomo odločili, kako naprej. Na pregled moram v ponedeljek, po izvidu bodo predpisane nadaljnje aktivnosti.”

Ekipa je medtem opravila udarna 2 tedna. Kakšen je pogled s strani?
“Imel sem svoj program dela. Z ekipo nisem bil na treningih, tako da nimam pravega vpogleda in težko podam konkretnejšo oceno. Izkoristili smo dobre pogoje, ki jih doma ali kje na Hrvaškem v tem obdobju ne bi imeli. Igrišča so dobra, v hotelu smo imeli mir. Po videnem na tekmah smo v pričakovani fazi, vsak se bori za svoje mesto v ekipi, konkurenca je velika. Postavljeni so dobri temelji in verjamem, da je pred nami uspešno nadaljevanje prvenstva.”

Trenutki, ko je Viler poškodovan, niso prav pogosti. Jeseni je bil največ na igrišču, od skupaj 33 je odigral 31 tekem.
“Morda so zdaj ti napori prišli za menoj. Vedno se zgodi kakšna slaba zadeva, da se potem dobra. Zato sem se s poškodbo soočil na tak način. Verjamem, da je tista najbolj neprijetna faza za menoj in da bom kmalu spet s soigralci na igrišču.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15