Članek
5 minut s kapetanom: o turških vtisih in trenutnem stanju
SMO NA DOBRI POTI
"Gremo naprej, ‘na puno’!"
Foto: Drago Wernig
5 minut s kapetanom. O turških vtisih, smeri vijol’čne poti in svojem počutju po udarnem delu priprav ter v pričakovanju otvoritve spomladanskega dela.

Aktivnosti v Turčiji so dobile pozitivno oceno, trenerjevemu mnenju se pridružuje tudi Marcos Tavares.
“Rezultati niso pokazali realnega stanja. Niti proti Zenitu, niti na nekaterih prejšnjih tekmah. Glavno spoznanje je, da smo na pravi poti in na tej želimo ob našem načinu dela tudi ostati. Dobro smo trenirali, to je najpomembnejše. V večjem delu smo tudi dobro igrali. Tekme v Turčiji so bile vse zapovrstjo težke, to je naš nivo, to so evropske preizkušnje. Zato ne moremo ocenjevati priprav po doseženih rezultatih, ampak po opravljenem delu.”

Tega pa ni manjkalo. V Beleku ekipa ni imela niti enega prostega dne, strokovni štab je odlične pogoje za delo temeljito izkoristil.
“Nekateri goli, ki smo jih dobili, se nam ne smejo zgoditi in so pokvarili vtis, saj smo vmes dobro igrali. Toda to ne pomeni, da nimamo razlogov za zadovoljstvo. Trener nas je po zadnji tekmi zbral in rekel, da trdo delamo, s pravim odnosom in tako moramo tudi nadaljevati. Čutimo, da smo dobro pripravljeni. Vse delamo z namenom, da bo pomlad vijol’čna. Želimo zmagovati in narediti vse, da nam bo uspelo.”

Priprave št. 21 v vijoličastem. A še vedno z nezmanjšano zagnanostjo, kot bi prišel na prve.
“Dobro se počutim, nimam težav. Rad bi še naprej pomagal ekipi, da bi skupaj ustvarjali nove vijol’čne zgodbe. Motiv je vedno prisoten, telo me uboga, poškodbe se me izogibajo, tako da verjamem v uspešno nadaljevanje sezone. Aktivnosti v Turčiji sem zaključil z zadetkom, kar me vedno razveseli. Hočem zadeti, to je moje delo za ekipo in želim ga vedno opraviti na najboljši način,” poudarja Marcos Tavares, ki bo po dveh prostih dnevih s soigralci nadaljeval z aktivnostmi v Moravskih Toplicah.

“Po odličnih pogojih, ki smo jih imeli v Turčiji, je zdaj doma sneg pokvaril načrte. Klub je takoj poiskal rešitev in bomo lahko vadili na ogrevanem travnatem igrišču, da lahko nadaljujemo na postavljenih temeljih. Gremo naprej, ‘na puno’. Da bi že na prvi tekmi videli Maribor, ki bo z zmago začel spomladanski del.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15