Članek
S trenerjem o prvi zmagi v spomladanskem delu sezone
NAJ BO TO ZAČETEK SERIJE
Dare Vršič je poskrbel za otvoritev želene poti
Foto: Drago Wernig
Prvo gostovanje v 2018 bomo pomnili kot potrpežljivo, a prepričljivo tekmo. Z zasluženo zmago, tokrat izraženo s tremi zadetki in večjo učinkovitostjo.

“Nujno smo jo potrebovali in dosegli. Popolnoma zasluženo. Morala je bila prava, imeli smo začetne priložnosti. Nismo takoj zadeli in nasprotnik nam je nato z dobrim branjenjem otežil nalogo. To pa ob neravnem igrišču ni vplivalo na zbranost, saj smo verjeli, da se nam bo ob vztrajnosti ponudila nova priložnost in po prvem zadetku, ki smo ga res zelo potrebovali, je bilo bistveno lažje,” je pogled s klopi na dogajanje v Dravogradu.

Vse se ni končalo le pri treh golih. Še nekaj obetavnih situacij pomeni potrditev ustrezne ustvarjalnosti v igri.
“Glede kombinatorike in načina, kako hitro prihajamo do zaključne tretjine igrišča, smo lahko zadovoljni. Potem pa se nam prevečkrat ustavi. Morali bomo biti predrznejši v igri 1 na 1, pri preigravanju. Ko želiš vse narediti s podajami, je težje priti do cilja.”

Za krajšo pot do zmage je zmanjkal natančnejši udarec z bele točke. Darko Milanič o izvajanju enajstmetrovke na sobotni tekmi in v prihodnje: “To so trenutki, ko odloča več dejavnikov. Zagotovo tudi ta, kako se nekdo počuti. Potem je tukaj odločitev, ali omogočiti komu, ki prej ni zadel, da bi uspel. Luka je vzel žogo, pokazal hrabrost, a se ni izšlo. Bomo videli, kako naprej. Verjamem, da bomo pri naslednji enajstmetrovki zatresli mrežo in pri tem me ne zanima, kdo bo zadel.”

Poudarjali smo, da si želimo priti v serijo zmag. Prvi korak je storjen.
“Želimo zadržati to moralo, enotnost v slačilnici, ki je nič ni načelo. Fantje so že na prejšnji tekmi veliko naredili, da bi zmagali. Manjkala nam je natančnost, ki smo jo začeli vračati. Zdaj bo ob vsem pomembna tudi vrnitev gledalcev, s pozitivno podporo s tribun. Pogrešamo večje število zasedenih sedežev v Ljudskem vrtu, potem je marsikaj drugače. Ko ne zmagamo, nam ni lahko in ob takšnih trenutkih je podpora nujna. Ko pa vidimo zadovoljstvo na obrazih, dobimo dodatno potrditev, da se vse skupaj splača.”

Torek, 16:00. Nazaj v Ljudski vrt. Maribor - Domžale.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15