Članek
S trenerjem o takšnih in drugačnih prelomnicah torkovega poraza
SODNIŠKE, A TUDI NAŠE NAPAKE
Amir Dervišević je dobil priložnost v začetni enajsterici po 7.5.2016
Foto: Drago Wernig
Drama z razpletom, ki si ga nismo želeli. Rezultatsko 1:2, prvi spomladanski in drugi prvenstveni poraz. Več o najpomembnejših ugotovitvah dvoboja z Domžalami pa v pogovoru s trenerjem.

“Ne morem se otresti vtisa, da je za nami tekma velikih napak. Dve sodniški sta odpeljali tekmo v drugo smer. Izpostaviti je treba drugi zadetek gostov in prekršek nad Mešanovićem, ko bi se moral sodnik drugače odločiti. Po drugi strani pa je treba v celotni oceni zajeti vse zadeve, znova je bilo veliko priložnosti z naše strani s preslabimi zaključki...”

Ne glede na sodniški vpliv je pri analizi prvo izhodišče naša podoba.
“Tekmo smo začeli slabo, pasivno in zaradi tega dobili zadetek. Kot da smo potrebovali nekaj, da se prebudimo. Žal. Potem smo se zganili, imeli pobudo, kar nekaj obetavnih situacij, ki pa so ostale neizkoriščene. To nas nekako v Ljudskem vrtu v letošnji sezoni kar spremlja, da iz zelo lepih priložnosti ne zadenemo in ne uspemo biti hladnokrvni. Z nekaj sreče, ki je trenutno nimamo, bi bilo bistveno drugače, kajti Domžalčani so se nekajkrat reševali na črti ali pred golovo črto. Zadeli smo prepozno, a nam ni zmanjkalo morale, saj so fantje jurišali do zadnje sekunde. Toda manjkalo nam je mirnosti, pravih odločitev, ki jih imaš, ko ti nekaj gre dobro od rok. Volja je bila izredna, želja, da bi zabili gol, prav tako, a smo se kar nekajkrat odločili, kot se ne bi, če bi imeli v preteklih domačih tekmah boljši rezultat.”

Točkovni izkupiček ne ustreza dogajanju na uvodnih štirih tekmah, še manj željam in zdaj bo pomembno imeti ustrezen odziv med pripravami na drugi del dvojnega programa v tem tednu na domačem igrišču.
“Jasno je, da smo razočarani po takšni tekmi. Po drugi strani pa je jasno, da se slačilnica hoče boriti naprej in se bo tudi borila.”

Naslednja tekma: sobota, 17.3. Ljudski vrt, ob 18:00. Maribor - Krško.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15