Članek
Amir Dervišević o prelomnici sobotnega dvoboja in o svoji vlogi pri izvajanju prekinitev
UPRAVIČITI ZAUPANJE
"Če smo lahko na takšen način nevarnejši, je zadovoljstvo še večje"
Foto: Drago Wernig
“Vedeli smo, da bo zahtevna tekma. Niso nam pustili prepoznavne igre v globino, predvsem nam na sredini igrišča, kar je dobro uspevalo v prejšnjem obdobju in smo imeli nekaj več težav. Toda med našim pritiskom nismo popuščali, tekmeci pa so nekoliko padli v končnici, kar smo znali izkoristiti. Trener je poslal v igro vse napadalce, poskušali smo s popolno ofenzivo in uspeli,” je sobotno izkušnjo v Krškem opisal Amir Dervišević.

Avtor naj poteze tekme, za prvi korak do zmage.
“Vesel sem zadetka iz prostega strela, ampak najbolj pomembne so 3 točke. Žal mi je edino, da nismo končali tekme brez prejetega zadetka. Izkazalo se je, da bo težko priti do točk v Krškem, smo pa ostali mirni in dovolj vztrajni.”

Ob rednem igranju je med spomladanskim delom našemu najvišjemu vezistu namenjena tudi nova vloga pri prekinitvah, ki jo uspešno opravlja.
“Ustreza mi, da sta mi trener in Mitja Pirih prepustila to vlogo pri razporeditvi igralcev. Vesel sem zaupanja, da lahko izvajam prekinitve in se skušam oddolžiti na najboljši način. Trudim se pomagati in če smo lahko na takšen način nevarnejši, je zadovoljstvo še večje.”

Dodaten razlog za zadovoljstvo je prinesel razplet vikenda, po krogu št. 33 smo spet na vrhu lestvice. V derbi s prednostjo, a brez evforije.
“Zdaj je na vrsti tisto, kar vsi komaj čakamo. Derbi, poln Ljudski vrt. Je lahko kaj lepšega? Ves čas smo verjeli, tudi ob vmesnem zaostanku, da lahko postanemo prvaki. O tem, s kakšnim motivom bomo šli na igrišče, ni treba niti govoriti. Se pa dobro zavedamo, da je pred nami zelo, zelo zahtevnih 90 minut. Zato ostajamo pri našem pravilu: popolna zbranost, temeljite priprave na tekmo in naprej po naši poti.”
16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
36
Olimpija
32
DNŠ Mura
22
Gorica
22
Domžale
21
Aluminij
21
Celje
20
Triglav
15
Rudar
15
Krško
12