Članek
Na prvem treningu 24 igralcev in 4 vratarji
TAKOJ V DELOVNI RITEM, ČASA NI VELIKO
Sergej Jakirović: "Ni ovir za uspešno nadaljevanje in nadgradnjo dela"
Foto: Drago Wernig
Spet je živahno v Ljudskem vrtu. Od sredinega jutra v vijol’čnem domu na visokih obratih, začele so se priprave na novo sezono. Ali glede na kratek vmesni premor: nadaljujemo, kjer smo ostali.

“Fantje so dobili nekaj dni za osvežitev in se vrnili v dobrem razpoloženju. Nimamo veliko časa, tako da gremo takoj v delovni ritem. Jasno je, kakšni so naši cilji. Želimo dobro začeti prvenstvo in s prvimi tekmami ujeti ritem za start evropskih kvalifikacij, ki bodo letos specifične zaradi pravila ene tekme. S tem se povečuje možnost, da presenetiš favorizirane tekmece, lahko pa tudi pokvariš lastne načrte. Veliko bo odvisno od žreba, toda odločajo stabilnost moštva, potrpežljivost in prikazano na igrišču,” ob otvoritvi novega poglavja Sergej Jakirović.

Na prvem treningu smo imeli 28-člansko zasedbo, 24 igralcev in 4 vratarje. Ob 10. uri so bili na igrišču Handanović, Pirić, Jug, Cotman, Mitrović, Peričić, Martinović, Uskoković, Koblar, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Grajfoner, Kronaveter, Požeg Vancaš, Repas, Bajde, Kramarič, Felipe Santos, Žugelj, Tavares, Mešanović, Zahović in Matko. Po prilagojenem programu zaradi vmesnih poškodb bodo v uvodnem delu vadili Kotnik, Mihelič in Irgolič, Cretu je dobil dodaten dan odmora in se bo moštvu pridružil v četrtek, Bobarić ni treniral zaradi zobobola. Maher, Vipotnik in Mutavčić bodo izpustili začetek priprav zaradi udeležbe na reprezentančni akciji selekcije U19, vratar Pridgar pa je manjkal zaradi nastopa na pripravljalni tekmi mladinske ekipe proti Bravu.

Kaj prinašajo moštvu novi obrazi?
“V teh treh mesecih skupnega dela smo se vsi skupaj dobro spoznali, ni ovir za uspešno nadaljevanje in nadgradnjo dela. Novi obrazi pa so vedno dobrodošli. Repas, Martinović in Jug so se v prejšnjih skupnih tednih že privadili na naš režim, zdaj bodo vstopili tudi v tekmovalni ritem z namenom, da dodajo dodatno kvaliteto obstoječi kvaliteti moštva. Zadovoljen sem, kako sta odigrala prejšnjo sezono Matko in Kramarič. Razumljivo je, da ni enako igrati za Bravo ali za Maribor, toda verjamem, da se bo njun razvoj nadaljeval v pravo smer in da ob sveži krvi prinašata zdravo konkurenco.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12