Članek
Sveža kri in dragocene izkušnje: o novem vijol'čnem projektu Mitja Viler in Jan Repas
DOBRO IZKORISTITI VSAK DAN
Jan Repas: "Zavedam se, kaj se pričakuje od mene in od vsakega posameznika"
Foto: Drago Wernig
Sveža kri, a tudi stabilnost, stanovitnost. Mešanica mladosti in izkušenj. Ob novem začetku imamo nekaj zanimivih vijol’čnih zgodb, tokrat o dveh.

Mitja Viler, poletne priprave v vijoličastem št. 11. Letos nekoliko oz. povsem drugačne kot ponavadi. “Bili so krajši poletni premori s hitrim preklopom k novim izzivom, a še nikdar ne tako kratki. Na nek način nadaljujemo, kjer smo ostali. 2 tedna priprav bosta na voljo pred prvo uradno tekmo, treba je dobro izkoristiti vsak delovni dan.”

Po sezoni brez trofeje je jasno, kateri je glavni cilj naslednje skupne poti.
“Celjani so pokazali, da je vse mogoče. Z delom, trudom, odrekanjem. Ni samoumevno zmagovati, moramo začeti znova in se veseliti vsake zmage. Po razpletu prejšnje sezone imamo nov motiv, da spet napademo lovorike. Prvenstveno in pokalno. Ekipa je doživela nekaj sprememb, sveža kri je določen signal, pokazatelj klubskih smernic. Fantje, ki prinašajo novo energijo, so že trenirali z nami in se seznanili z našim ustrojem, zdaj bodo tudi kandidirali za nastop, tako da sledi naslednji korak. Dres Maribora je težek, mi pa jim bomo skušali pomagati, da bo ta prehod čim lažji. In da bomo skupaj znova na zmagoviti poti.”

Med tistimi, ki prinašajo ekipi drugačno dimenzijo, je Jan Repas.
“Nisem popoln novinec, saj sem v prejšnjih tednih spoznal ustroj kluba, način dela, soigralce. Nekatere sem poznal že od prej, tako da glede prilagajanja nisem imel težav. Tudi glede pripravljenosti ne, saj sem bil ves čas v pogonu že med koronapremorom.”

Kakšna bo vloga 23-letnika s koristnimi izkušnjami iz Francije v Ljudskem vrtu, kakšni osebni cilji?
“O tem sva že govorila s trenerjem, vsebina pogovora naj ostane med nama. Vem, kakšne so zahteve v Mariboru, zavedam se, kaj se pričakuje od mene in od vsakega posameznika. Ob popolni osredotočenosti na naše naloge, na delo, gremo v boj za naslov prvaka, za uspešne evropske kvalifikacije. Bilo je težko spremljati dogajanja v finišu prejšnje sezone s tribune, ob novem poglavju pa želim prispevati delež k uspešni zgodbi.”

Po uvodnih treningih premiera prenovljenega moštva v soboto, za zaprtimi vrati Ljudskega vrta. Maribor – Beltinci, z začetkom ob 19. uri. Tudi z neposrednim spletnim prenosom na nkmaribor.com.
13.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
25
Olimpija
24
Luka Koper
23
DNŠ Mura
22
Tabor Sežana
18
Celje
16
Domžale
13
Bravo
12
Gorica
10
Aluminij
10