Članek
Trenerjeva premiera nakazala nove smernice
ZA ZAČETEK DOBRO, A TO ŠE NI TO
Foto: Grega Wernig
Odličen začetek nove zgodbe, ki jo izpisuje Mauro Camoranesi. Prva tekma na vijol’čni klopi, prva zmaga. Z nadgradnjo v obliki štirih res atraktivnih golov, med katerimi je bil vsak poseben na svoj način.

“Veseli smo, saj je vedno pomembno zmagati doma. Predvsem za nas, ki smo se lotili nove zgodbe. Tekma je bila zahtevna, saj Bravo igra zelo dobro in je v tem koledarskem letu med štirimi najboljšimi ekipami v ligi po številu osvojenih točk. Skozi posest smo želeli priti do mirnosti v igri, stabilnosti, nekoliko dlje iskali prave rešitve, a smo jih našli,” je poudaril novi poveljnik na vijol’čni klopi, ki se je odločno spoprijel z novim izzivom in specifiko premiere.

“Ni bilo nervoze. Bil sem miren, ker sem vedel, da imamo dobro ekipo. To mi je dalo mirnost. Razumljivo je, da že po tem prvem tednu ne moremo uspeti narediti vsega, kar želimo in imeti podobe, ki jo pričakujemo. Uspelo nam je le osnovne zadeve, se pa je izkazalo, da so temelji dobri.”

Mauro Camoranesi je moštvo razporedil v postavitev 4-4-2 in se odločil za nekaj sprememb pri sestavi zapisnika.
“Ko smo prišli sem, ni bil naš namen vse obrniti na glavo. Niso v ospredju sistemi, ampak igralci. Pri izbiri, komu nameniti priložnost, se odločam na podlagi prikazanega na treningih. Imamo širok kader in le 20 igralcev lahko uvrstim v zapisnik. Če bi pravila omogočala, da jih lahko 25, bi priložnost dobil še kdo drug. Vsi bodo imeli možnost priti v kader, v enajsterico, pomembna sta odnos in prizadevnost. Kot sem dejal že v napovedniku tekme, bistvenega pomena je vedno oddelati stoodstotno. Na treningu ali na tekmi. Naša naloga pa je najti igralcem najustreznejše vloge na igrišču.”

Dodaten navdih je moštvo dobilo v končnici, ko je s ploščadi Ljudskega vrta odmevala pesem navijačev.
“Seveda sem slišal navijače izven stadiona, ta zmaga je posvečena tudi njim. Škoda, da je naša realnost takšna, da lahko sodelujemo le na razdaljo. Čutimo pa njihovo podporo in bomo storili vse, da bi nadaljevali z zmagami.“

Seveda pa sobotna zmaga ne pomeni evforije. Delo se nadaljuje, za preoblikovanje Maribora je potrebnega še precej časa. Sledi nov delovni teden in v soboto naslednja tekma v Ljudskem vrtu. Proti branilcem naslova, Celjanom.
“S ponedeljkom začnemo nov delovni cikel, močno, odločno. Vse z namenom, da izoblikujemo moštvo, ki si ga želimo videti na igrišču. Za to pa potrebujemo skupino ljudi, ki so pripravljeni na odrekanje in trdo delo. Ta zmaga nam bo seveda prinesla dodaten zagon, večjo mirnost in samozavest, se pa zavedamo, da moramo izboljšati različne zadeve. Tako v igri kot glede telesne pripravljenosti, kolektivnosti, strategije.”
0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0