Članek
Jan Mlakar o uspešnem začetku postavljanja novih temeljev in odzivu moštva na trenerjeva navodila
NA TEM BOMO GRADILI ZA NAPREJ
Foto: Grega Wernig
“Začeli smo novo zgodbo, z novim trenerjem in novo energijo. Jasno je, da je v takšnih trenutkih iz psihološkega vidika zelo pomembno takoj osvojiti 3 točke. Uspelo nam je in zdaj lahko na tem gradimo za naprej,” je misli o sobotni tekmi in bistvo zgodbe o postavljanju novih temeljev v Ljudskem vrtu zajel Jan Mlakar.

Po šestih treningih se je šlo v boj za točke z novim trenerjem, kaj je moštvu v uvodnem delu sodelovanja prinesel Mauro Camoranesi?
“Nekatera nova navodila, drugačen pogled. Nedvomno ima trener ob neprecenljivih izkušnjah veliko znanja, ki ga lahko prenaša na nas. Naša naloga pa je, da to izkoristimo na najboljši način. Začetek je spodbuden, naj se tako nadaljuje.”

Jan Mlakar se je vrnil po poškodbi in potreboval 14 minut na igrišču za prvi prvenstveni zadetek ob vstopu v svoje novo poglavje v vijoličastem.
“Kot za moštvo je tudi zame to nekakšen nov začetek. Imel sem težave s poškodbo, žal moral po pregledu odpovedati udeležbo na akciji mlade reprezentance. Vmesni ligaški premor mi je prišel prav, da sem okreval. Vesel sem, da sem nazaj, da sem dobil priložnost za igro v drugem polčasu. Ob naši zmagi pa mi ta gol prinaša še dodatno samozavest.”

Novi delovni teden se je začel z dodatnim navdihom po uspešnem vikendu in že s pripravo načrta za sobotni dvoboj s Celjem.
“Zmaga ima še večji pomen kot 3 točke za lestvico. V naslednje obdobje lahko gremo bolj samozavestni in sproščeni. S tem bo prišla do izraza tudi igra, saj kvaliteta moštva ni vprašljiva.”
0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0