Članek
Vrnitev na igrišče z jasno zastavljenim ciljem: napovednik gostovanja v Novi Gorici (sobota, 18:00)
VIDETI EKIPO Z VEČ RITMA
Foto: Grega Wernig
Po ligaškem premoru in pestrih reprezentančnih aktivnostih nadaljevanje ligaškega tekmovanja. Za nas z vse prej kot spodbudnim razpletom: Aljoša Matko je med akcijo selekcije U21 staknil okužbo in ga ne bo med kandidati za nastop preostali člani mlade izbrane vrste Jan Mlakar, Žan Kolmanič in Luka Koblar pa so vmes morali mirovati in na trening z moštvom so se po uspešno opravljenem testiranju (vsi z negativnim izvidom) lahko vrnili od srede. Nemanja Mitrović, Alexandru Cretu in Kenan Pirić so imeli sredine večerne termine reprezentančnih tekem, tako da so se priključili v zaključnem delu priprav na gostovanje pri Gorici.

“Zadovoljen sem, ko igralci odhajajo v reprezentančne selekcije. To je dobro za klub in iz tega moramo izhajati. Veseli spoznanje, da sta Mitrović in Cretu dobila priložnost na dveh tekmah ter se vračata s spodbudnimi vtisi,” o dopolnjevanju kadra in delovnem premoru Mauro Camoranesi.

“Zamisel je znana, v prihodnjem obdobju želim videti ekipo z več ritma na igrišču, kot ga je imela pred našim prihodom in v prejšnjih tednih. Dobro smo izkoristili oba delovna tedna, zdaj je to treba potrditi še na igrišču.”

Analiza naslednjega nasprotnika je bila temeljito opravljena.
“Gorica je od prihoda novega trenerja precej spremenjena. Gre za ekipo, ki se dobro brani, a ima tudi nekaj posameznikov, sposobnih povzročiti težave v ofenzivnem delu. Čaka nas zahtevna naloga proti nevarnemu nasprotniku, toda največ bo odvisno od naše predstave,” poudarja trener.

Med igralci, ki so intenzivno opravili proces vadbe v preteklih dneh, je Ilija Martinović: “Odpravljali smo težave, ki so se pojavljale v igri. Največ smo delali na fizični pripravljenosti, taktičnih zadevah, ob tem pa smo izkoristili čas in se pogovorili med seboj. Igralci se zavedamo, da smo mi največji krivci za slabše rezultate. Moramo biti bolj zbrani, bolj usklajeni na igrišču. To želimo pokazati že proti Gorici. Nasprotnik ima naše dolžno spoštovanje, vemo, da sta Cvijanović in Velikonja njihova najnevarnejša igralca, ob njima imajo še nekaj igralcev, katerim moramo nameniti pozornost. Bo pa bistvenega pomena, kako bomo mi delovali na igrišču. Smo v nekakšni tranziciji, potrebujemo le nekaj časa, da to obdobje sprememb, v moštvu in v igri, uspešno prestanemo in verjamem, da sledi dobra vijol’čna faza.”

Krog št. 7, sobota, 18:00. Gorica – Maribor.

0.krog LESTVICA
Aluminij
0
Bravo
0
Celje
0
DNŠ Mura
0
Domžale
0
Radomlje
0
Luka Koper
0
Maribor
0
Olimpija
0
Tabor Sežana
0