Članek
Trenerjeve pohvale moštvu za zmago dvojnega pomena
VIDEL SEM EKIPO, SMER JE PRAVA
Foto: Grega Wernig
“Videli smo, kar si želimo videti. Z naše strani ekipo z večjo mero intenzivnosti in agresivnosti. Ekipo, ki je igrala v višjem ritmu kot doslej vso tekmo in lahko smo zadovoljni s prikazanim. Jaz osebno sem še posebej vesel za štab in za moštvo,” Mauro Camoranesi ni bil evforičen po zmagi s 4:0 proti Gorici, a je izpostavil bistvo.

Pomembna prednost je bila ob hitrosti v igri tudi raznovrstnost. Imeli smo štiri različne strelce: Mitrović je bil natančen kot v reprezentančnem dresu, Kronaveter hladnokrven z bele točke, Požeg Vancaš je zadel prvič v letošnjem prvenstvu, Klinar je prišel do prvenca nasploh v vijoličastem...
“Res? Nisem vedel za ta podatek, super. Vesel sem za Klinarja, nasploh sta bočna igralca postala ofenzivnejša, tudi Kolmanič je bil zelo aktiven. Mitrović ima svoj trenutek in ga je dobro izkoristil, znova je zadel Kronaveter, Rudi se je prav tako vrnil k navadi zabijanja golov, Mešanović je priigral enajstmetrovko. V fazi ofenzive so vsi opravili svojo nalogo zelo dobro.”

Dodatna dimenzija tekme: prvič po 15. juliju z igrišča brez dobljenega zadetka.
“Razumljivo si v tekmah, ko ne dobiš gola, povečaš možnosti za uspeh. Po dobljenem golu pa moraš porabiti dvakrat več moči, da prideš do zmage. Ob učinkovitosti veseli, da smo ohranili mrežo nedotaknjeno, gledano v celoti sem res zadovoljen, saj sem z naše strani videl - ekipo. Smer je prava, zdaj je pomembno, da nadaljujemo z delom in napredujemo.”

Je lahko ta tekma napovednik začetka nove, uspešnejše zgodbe?
“Rezultat ne spreminja ničesar, še vedno je pred nami 29 krogov. To je pot, ki jo želimo zgraditi, da bo naša zgodba pozitivna. Videl sem pozitivne zadeve, ekipo, ki ima željo. Nam, ki delamo vsak dan z moštvom, bo ta tekma pomagala s pomembnimi spoznanji.”

Zdaj sledi preklop na pokalno tekmovanje, že v torek smo v Velenju. Ob 18. uri boj za četrtfinale, Rudar - Maribor. Nadaljevanje prvenstva pa prihodnjo soboto, v Ljudskem vrtu proti Kopru.
13.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
25
Olimpija
24
Luka Koper
23
DNŠ Mura
22
Tabor Sežana
18
Celje
16
Domžale
13
Bravo
12
Gorica
10
Aluminij
10