Članek
Ob potrditvi napredovanja iz Velenja še z nekaterimi dodatnimi koristnimi spoznanji
POTRDITEV ŠIRINE KADRA
Foto: Grega Wernig
Preklop z ligaškega na pokalno tekmovanje, oddelano po željah. Namen dosežen, uvrstitev v četrtfinale zagotovljena in boj za trofejo se bo nadaljeval v spomladanskem delu sezone.

“Uspešno smo naredili prvi korak v pokalnem tekmovanju, z več razlogi za zadovoljstvo. Zaradi zmage, zaradi dobro izkoriščene priložnosti igralcev, ki niso bili v začetni enajsterici v primerjavi z zadnjo tekmo proti Gorici. Dobro vemo, kako specifično je pokalno tekmovanje, takšne tekme so lahko zelo nepredvidljive. Če dobiš gol, se hitro lahko zaplete. Skoraj 60 minut smo bili aktivni in iskali pot do mreže, na koncu je rezultat pomenil ustrezen odraz dogodkov,” je v odzivu na tekmo v Velenju izpostavil Mauro Camoranesi.

Rotacije, ki so bile napovedane, so se tudi zgodile. Predvidenih je bilo pet sprememb za ohranitev visokega ritma.
“Dobro smo se pripravili. Vedeli smo, da je pred nami serija tekem in smo zato naredili mešanico med igralci, ki so igrali prejšnjo soboto ter nekaterimi, ki so imeli nekaj manj minut. Veseli me potrditev spoznanja, da imamo najmanj 20 igralcev, ki so vedno pripravljeni za igro. Tokrat sem se odločil za spremembo v napadu, Tavares, Mlakar in Repas delajo ves čas po našem programu. Dobili so priložnost in jo izkoristili na pravi način, z odlično predstavo. Prav tako Felipe Santos. Na tem igralnem položaju ima dve nalogi, da je dosleden pri izpolnjevanju obrambnih nalog, a ima tudi svobodo za napadalne akcije. Je igralec z ofenzivno usmerjenostjo, veliko je poskušal, skoraj bi v končnici zabil tudi gol in je upravičil zaupanje.”

Znova smo učinkovito uporabili novo orožje: prekinitve.
“Veliko delamo na tem. Vedeli smo, da ima Rudar veliko mladih igralcev, kar lahko poveča možnost kakšne napake ali manjše zbranosti v določenih situacijah. Prekinitve so lahko zelo pomembne za otvoritev tekme oz. lažje nadaljevanje in me veseli, da smo jih po dvoboju z Gorico tudi tokrat izkoristili kot našo prednost.”14.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
DNŠ Mura
25
Olimpija
24
Luka Koper
23
Tabor Sežana
18
Celje
16
Domžale
13
Bravo
12
Gorica
10
Aluminij
10