Članek
Blaž Vrhovec z mešanimi občutki po razpletu osmega kroga
NEZADOVOLJNI, A SE MORAMO SPRIJAZNITI
Foto: Grega Wernig
Po razpletu 8. kroga smo na 3. mestu, za skok povsem na vrh je (z)manjkal še zadetek v lovu na preobrat med dvobojem s Koprom.

“Vtisi so mešani. Menim, da bi se lahko tekma končala v našo korist, ne smemo pa pozabiti, da bi lahko Koprčani v 1. polčasu prišli do višje prednosti. Kljub temu ne smemo biti zadovoljni s to točko, želeli smo nadaljevati zmagovito serijo za vzpon na lestvici. Glede na to, kako je vse skupaj potekalo, pa se moramo sprijazniti tudi z remijem,” v pogledu z igrišča na sobotno dogajanje Blaž Vrhovec.

Tokrat ob določenih lastnih napakah ne gre mimo sodniških. Predvsem ob zadnji, ki bi pomenila, da bi se tekma končala z 2:1...
“Nedvomno je šlo za zelo dvomljivo situacijo. Gostujoči igralec je bil ob dvoboju s Kronavetrom že v fazi padanja, če se lahko tako izrazim. Toda gol ni bil priznan, takoj je bil označen konec tekme, ostalo je 1:1 in tudi ta situacija bo za sodniške analize.”

Ustavljena je zmagovita serija, so pa spodbudni odzivi z igrišča.
“Vsak sistem ima svoje zahteve in zakonitosti, toda treba se je privaditi, uresničiti trenerjeve zamisli. Moj občutek je, da je opazen napredek in da iz tekme v tekmo delamo korake naprej. Včasih rezultat tega ne potrdi, a verjamem, da smo na pravi poti.”

Smo v jesenskem ritmu, ko gremo iz kroga v krog. PLTS se za nas nadaljuje v četrtek, z naslednjo postajo v Murski Soboti.
“Tega smo že vajeni, za nas ni novost. Pred nami je zahtevna tekma in Mura bo pravi test trenutnega stanja.”14.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
DNŠ Mura
25
Olimpija
24
Luka Koper
23
Tabor Sežana
18
Celje
16
Domžale
13
Bravo
12
Gorica
10
Aluminij
10