Članek
V pričakovanju novih izzivov priznanje za minule dosežke: Aljoša Matko, naj mladi nogometaš leta v Sloveniji
POTRDITEV PRAVE POTI IN DODATEN MOTIV
Foto: Grega Wernig
Ob vstopu v 2021 še čas za ovrednotenje dosežkov iz 2020. V izboru, ki ga je organiziral športni dnevnik Ekipa SN, po skupnem glasovanju novinarjev iz slovenskih medijev prestižno priznanje v Ljudski vrt: Aljoša Matko je najboljši mladi nogometaš v Sloveniji!

»Zelo sem vesel nagrade. Hvala vsem, ki so glasovali zame, predvsem pa zahvala soigralcem in strokovnemu vodstvu za zaupanje v minulem letu. Priznanje za najboljšega mladega nogometaša ima zame dvojni pomen: kot potrditev, da sem na pravi poti in hkrati kot dodatno motivacijo v novem letu, za katerega si želim, da bi bilo še bolj uspešno kot je bilo prejšnje,« je poudaril 20-letni up po predstavitvi rezultatov glasovanja.

Za našim napadalcem, ki je v prvem delu koledarskega leta 2020 uspešno igral v statusu posojenega nogometaša v majici Brava, nato pa učinkovito nadaljeval v vijoličastem, so se zvrstili Žan Zaletel, Žan Medved, Luka Kerin in Tomi Horvat. Novo poglavje začenja z novimi cilji, naša skupna zgodba gre naprej s tradicionalnim zborom ob skupni večerji 12. ter prvim treningom 13. januarja.
»Zaradi celotne situacije in korona razmer sem se odločil, da bom ostal v Sloveniji ter ne bom odpotoval v tople kraje, tako da prosti čas preživljam v družinskem krogu. Jesenski del sezone je trajal dlje kot običajno, pa tudi nasploh je bilo res nenavadno leto, z vmesno prekinitvijo prvenstva in potem hitrim začetkom nove sezone, tako da je počitek prišel prav. Dnevi premora hitro minevajo, a so že delovni. Dobili smo individualne programe, z namenom, da pridemo pripravljeni na začetek priprav. Treniram po prejetem delovnem načrtu in tudi zadnje dni pred skupnim zborom bom izkoristil, da izpolnim zastavljen program v celoti ter pridem na prvi trening na ustreznem nivoju. Čaka nas veliko dela, a tudi veliko skupnih ciljev, tako da se že veselim nadaljevanja sezone in verjamem, da jih bomo uresničili.«
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19