Članek
Načrt zimskih priprav: uvod v Ljudskem vrtu, med osrednjim delom tekme proti trem prvakom
PRVI TRENING 13., V TURČIJO 20. JANUARJA
Znova postavljanje temeljev za uspešno leto v Beleku
Foto: Grega Wernig
Dnevi zimskega premora za moštvo se iztekajo, medtem pa je v polnem pogonu delo organizacijskega ustroja. Prvo dejanje priprav bo v Ljudskem vrtu, delovne aktivnosti se začenjajo 13. januarja.

Prvi teden bo oddelan v domačem okolju, 20. januarja pa sledi selitev na osrednji del priprav. Turčija ostaja stalnica zimskih priprav NK Maribor. Po devetih zaporednih prijetnih izkušnjah in uspešno opravljenih aktivnostih se bodo tudi letos temelji tekmovalnega leta postavljali ob turški obali. Jubilejno, desetič.

Navodila, kako izpeljati aktivnosti profesionalnih športnikov v teh časih, so jasno zastavljena in usklajena s priporočili mednarodnih zdravstvenih služb. V veljavi bodo tudi za organizacijo priprav. V Turčijo potujemo s čarterskim letom, v skladu z ukrepi o zajezitvi in obvladovanju nalezljive bolezni COVID-19 po opravljenem PCR testu, tako da bodo na letalu samo osebe z negativnim rezultatom testa. To velja kot pogoj za vstop v državo tudi za preostale udeležence ekip, ki bodo dopotovali v Turčijo in s katerimi se bomo pomerili na pripravljalnih tekmah, tako da se bodo na pripravah znašli samo zdravi nogometaši ter predstavniki klubov.

Protokolu in vsem ukrepom za zajezitev novega koronavirusa v Turčiji sledijo na visokem nivoju. Že pred korona časi je veljal v tamkajšnjih hotelih izjemno strog režim vstopa, ki je bil nehotelskim gostom omogočen le z redkimi izjemami. Tokrat v hotelu ne bo zunanjih gostov, tako da bo bivanje potekalo v strogem »mehurčku« in v skladu s posebnimi pogoji, ki jih narekuje epidemija novega koronavirusa ter povsem varno z epidemiološkega stališča. V skladu z Odlokom o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 bomo testiranje v skladu z zakonodajo opravili tudi ob povratku v domovino.

Spored tekem v Turčiji

Med bivanjem v turški pripravljalni bazi (20.1. - 1.2.) bodo na sporedu štiri pripravljalne tekme. Dvoboji proti prvakom Ukrajine, Bolgarije in Srbije so že dogovorjeni, za uvodno preizkušnjo v Beleku pa še čakamo na potrditev nasprotnika.

22.1. nasprotnik še ni potrjen
25.1. Šahtar
28.1. Crvena zvezda
31.1. Ludogorec27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19