Novica
Seznam potnikov na osrednji del priprav
V TURČIJO 26 IGRALCEV
Rok Kronaveter izpustil uvodni del, zdaj se vrača v delovni ritem
Foto: Grega Wernig
Po uvodnem tednu v domačem okolju selitev v tradicionalno turško bazo. Tokrat z več omejitvami, a ob doslednem izpolnjevanju protokola in vseh zahtevanih epidemioloških predpisih.

Z mariborskega letališča se je vijol’čna odprava v sredinem dopoldnevu že desetič zapored napotila v Turčijo. Na seznamu potnikov so: Jug, Handanović, Pridgar, Sušak (vratar na preizkušnji), Peričić, Martinović, Pihler, Uskoković, Koblar, Obreht, Kolmanič, Bobarić, Felipe Santos, Mutavčić, Vrhovec, Dervišević, Cretu, Repas, Požeg Vancaš, Kronaveter, Kotnik, Bajde, Tavares, Mlakar, Matko in Mešanović.

Brez zapletov, žal, ni šlo. Na obveznem testiranju na COVID-19 pred potjo so imeli pozitivne izvide Nemanja Mitrović, Mitja Pirih in Milan Vulović. Mitrović tako z okrevanjem ne bo nadaljeval ob predvideni oskrbi v Turčiji, štab za telesno pripravo bo brez Vulovića, največje prilagajanje pa čaka vratarje. Aktiviran je načrt B in ob odsotnosti trenerja vratarjev bo v dogovoru strokovnega vodstva ter po Pirihovih navodilih uvodni del vratarskih treningov v Turčiji vodil Jasmin Handanović. Doma ostajajo Pirić in Klinar zaradi poškodb ter Milec, ki je še v dopinškem suspenzu.

Belek bo vijol’čna baza do 1. februarja.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
43
Olimpija
43
DNŠ Mura
37
Domžale
33
Bravo
30
Luka Koper
30
Celje
26
Tabor Sežana
26
Aluminij
20
Gorica
14