Članek
Selitev v Turčijo na osrednji del priprav, do 1. februarja bo vijol'čna baza Belek
TEMELJI DOBRI, ZDAJ IZPILITI PODROBNOSTI
“Zelo sem vesel, da smo vsi z delovno vnemo in s pravo energijo izpolnili uvodni del"
Foto: Grega Wernig
Priprave, naslednja faza. Selitev k turški obali, na osrednji del zimskih vijol’čnih aktivnosti, ki bodo že desetič zapored potekale v tradicionalni bazi v Beleku. Pred potjo z mariborskega letališča o delovnem načrtu in o misiji Antalya Mauro Camoranesi, ki je preventivno izpustil nekaj uvodnih treningov, a je po zaporednih negativnih testih na COVID-19 znova v neposrednem stiku z moštvom.

“Zelo sem vesel, da smo vsi z delovno vnemo in s pravo energijo izpolnili uvodni del predvidenega programa v Ljudskem vrtu. Delo je vmes potekalo brez zapletov, razdelan je načrt za Turčijo in do konca pripravljalnega obdobja. 40 treningov bo dovolj, da dosežemo ustrezen nivo,” v napovedniku novih izzivov poudarja trener, ki je moral na seznamu potnikov za Turčijo opraviti nekaj sprememb in bo pogrešal sodelavca v trenerskem štabu.

“Če se pošalim, je to za Jasmina lepa priložnost v novi vlogi. Višja sila, moramo se prilagoditi. Mitja Pirih je, žal, moral ostati doma, bomo pa v rednem stiku in vratarji bodo opravili delo po njegovem delovnem programu ter pod neposrednim nadzorom Handanovića. Pri igralcih imamo nekaj težav s poškodbami, Mitrović, Klinar in Pirić so ostali doma. Prav tako Milec, ki se nam bo lahko pridružil v drugi polovici februarja.”

Spodbudna je bila po prejetih rezultatih testiranja informacija o vrnitvi Kronavetra, ki je izpustil prvi teden priprav zaradi pozitivnega izvida. Letošnje priprave bodo v različnih pogledih specifične, saj koronaprotokol zahteva posebne okoliščine, vendar je z epidemiološkega stališča poskrbljeno za brezhibno izvedbo.
“Za vse udeležence priprav bo enako. Ekipe bodo v mehurčku, s testiranjem pred potjo in vmes pred posameznimi tekmami. Pogovorili smo se, velja enak režim kot doslej. Moramo biti previdni in odgovorni, v vsakem trenutku slediti navodilom, da lahko v polnem številu opravimo vadbo ter izpeljemo načrt.”

Med nizom treningov se bo v Turčiji začel tudi tekmovalni del, na sporedu bodo 4 zahtevne, a koristne preizkušnje (Čukarički, Šahtar, Crvena zvezda, Ludogorec).
“Misli so usmerjene k dobro oddelanim pripravam, to je najpomembnejše. Na vmesnih preizkušnjah rezultati ne bodo v ospredju, smo pa zadovoljni, da igramo proti štirim močnim nasprotnikom.”

Na čem bo največji poudarek v prihodnjem obdobju?
“Prvo fazo smo dobro opravili. V naših dosedanjih skupnih mesecih so bili postavljeni temelji, zdaj pa bomo izpilili podrobnosti, popravljali malenkosti. Ker sledijo intenzivni meseci ob nadaljevanju prvenstva, bodo dnevi v Turčiji zelo pomembni.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
43
Olimpija
43
DNŠ Mura
37
Domžale
33
Bravo
30
Luka Koper
30
Celje
26
Tabor Sežana
26
Aluminij
20
Gorica
14