Članek
Aleks Pihler o prihodu v znano okolje v nekoliko drugačnih okoliščinah, a z enakimi motivi in cilji
IZKORISTITI PONUJENE POGOJE
Foto: Grega Wernig
Belek, desetič. Prihod v dobro znano okolje, letos v nekoliko drugačnih okoliščinah, a z enakimi motivi in cilji.

“Upam, da bo to dogajanje s protikoronskimi ukrepi čim manj vplivalo na nas. Potovanje je minilo brez zapletov, zanimivo je bilo videti toliko znanih obrazov, saj smo si letalo delili skupaj s Celjem in Muro. Lepo je, da se klubi povežejo in dogovorijo za skupno pot, zdaj pa bomo vsak na svojem koncu opravili obveznosti, zaradi katerih smo tukaj,” o novem poglavju priprav Aleks Pihler.

“Prvi teden je za nami, uvodno fazo privajanja na skupno vadbo, na tek, na žogo smo opravili. Zdaj prihaja glavni del, ki ga je treba dobro opraviti in postaviti temelje za uspešno nadaljevanje sezone. Smo v pripravljalni bazi, ki jo dobro poznamo in ne dvomim, da bomo dobro izkoristili ponujene pogoje. Pomembno je, da ostanemo zdravi, saj bi bilo neprijetno, če bi okužba še koga izločila s treningov. Verjamem, da bo vse potekalo po željah. Delovno in odgovorno, prosti čas pa bomo izkoristili za počitek ter pripravo na nove aktivnosti.”

Že v petek se v Turčiji začenja tudi tekmovalni del programa: za uvod Čukarički, nato pa trije testi, imenovani paket prvakov.
“Tekme bodo močne, takoj bomo videli, na kakšni stopnji je trenutna pripravljenost moštva. Vsi že komaj čakamo, da se po nizu treningov vrnemo v tekmovalni ritem. Nasprotniki so raznovrstni, na vrhunski ravni in bo treba pokazati res dobre predstave.”

Med potniki v Turčijo in v neposrednem stiku tudi znan obraz: Marko Šuler nekoč soigralec dolgoletnejšim članom moštva, zdaj kot pomočnik športnega direktorja in dodatna povezava med slačilnico ter pisarnami.
“Pogovori z njim vedno potekajo odkrito, neposredno. Super je, da se je vrnil v novi vlogi. Bila sva soigralca, poznam njegovo razmišljanje. Marko Šuler je bil vedno v slačilnici eden tistih, ki so poudarjali pomen zmagovalne miselnosti, tako da s svojimi pogledi in izkušnjami lahko prispeva svoj delež k vijol’čnemu mozaiku.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
43
Olimpija
43
DNŠ Mura
37
Domžale
33
Bravo
30
Luka Koper
30
Celje
26
Tabor Sežana
26
Aluminij
20
Gorica
14