Članek
Prihod prvega novinca za spomladanski del: 22-letni Argentinec z italijanskim potnim listom prispel v Belek
PRIDRUŽIL SE JE IGNACIO GUERRICO
Foto: Grega Wernig
Nov obraz v vijol’čni turški pripravljalni bazi. Kot smo napovedali ob začetku priprav, se je moštvu pridružil Argentinec z italijanskim potnim listom. Ignacio Guerrico, dobrodošel v novem vijol’čnem domu!

Po ureditvi vseh formalnosti je v četrtek iz Argentine dopotoval neposredno v Belek. 22-letni levi bočni branilec je bil nazadnje član argentinskega tretjeligaša Club Atletico Villa San Carlos, po izteku pogodbe prihaja v statusu prostega igralca. Sklenjen je dogovor o dveletnem sodelovanju.

“Po odhodu Vilerja smo potrebovali še eno rešitev na položaju levega bočnega igralca. Da bi še z enim mlajšim nogometašem ob Kolmaniču, ki je naredil velike korake naprej, imeli pozitivno konkurenco in dodatno spodbudo. Naš izbor je Ignacio Guerrico. Veseli spoznanje, da smo uspeli v namenu, da bi oddelal z moštvom osrednji del priprav v Turčiji in verjamem, da bo ob uspešnem prilagajanju prispeval svoj delež v nadaljevanju sezone,” je novinca predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Ignacio Guerrico je v četrtkovem jutru iz svoje domovine prispel v Belek in popoldne že opravil prvi trening z moštvom: “Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. Prva priložnost v Evropi pomeni uresičitev mojih želja in upam, da bom v vijoličastem dresu odigral veliko dobrih tekem. Igralci, trenerji, vsi v klubu so me lepo sprejeli. Vem, kam prihajam. Doma sem se pozanimal o mestu, si ogledal fotografije Maribora. Pridobil sem informacije o klubu, zavedam se, da so cilji Maribora vedno povezani z bojem za trofejami. Trudil se bom čim prej prilagoditi na novo okolje, znanje angleščine mi bo olajšalo komunikacijo, najpomembnejše pa bo seveda igrišče. Prihajam z velikim motivom in željo po dokazovanju, da po igranju v Argentini naredim korak naprej. Mauro Camoranesi mi je ob prihodu zaželel dobrodošlico, predstavil svoje zahteve in verjamem, da bo naša skupna zgodba uspešna.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
43
Olimpija
43
DNŠ Mura
37
Domžale
33
Bravo
30
Luka Koper
30
Celje
26
Tabor Sežana
26
Aluminij
20
Gorica
14