Članek
Kaj je trenerju pokazal prvi test?
SLEDITI MORAMO SVOJEMU NAČRTU
Foto: Grega Wernig
Ob turški obali se je začel tudi tekmovalni spored. Za nami je uvodnih 90 minut proti moštvu Čukaričkega, ki po jesenskem delu srbskega prvenstva zaseda četrto mesto. Kaj je trenerju pokazal prvi test?

“Zadovoljen sem s prikazanim. V načrtu smo imeli, da razdelimo moštvo v dve skupini, ki bi igrali po 60 in 30 minut. Namen je dosežen, to so tekme, ko se vračajo občutki za igro po vmesnem premoru in rezultat ni v ospredju. Pomemben je bil ustrezen pristop in videl sem precej pozitivnih zadev,” Mauro Camoranesi v oceni dvoboja, ki ga je odločil gol z bele točke.

Žal je priprave na premiero pokvaril zaplet z rezultati COVID-19 testiranja, z enim pozitivnim izvidom smo ostali brez dveh igralcev. Jasmin Handanović je bil pozitiven, posledično pa je tudi Jasmin Mešanović kot njegov sostanovalec v sobi moral v izolacijo.
“V teh časih se vsi klubi, vsi trenerji moramo prilagajati in soočati s takšnimi zadevami. Zelo mi je žal za Jasmina in Jasmina. Nismo ju mogli uvrstiti v moštvo za tekmo, do nadaljnjega ju ne bo na treningih. Zdaj bomo v štabu prerazporedili delovne obveznosti glede dela z vratarji in jih priključili k moštvu, delo pa bo opravljeno po navodilih trenerja vratarjev Mitje Piriha. Škoda, toda moramo naprej brez njiju.”

Ob priključitvi moštvu se je že predstavil novinec Ignacio Guerrico.
“Z nami je bil šele 24 ur, igral je po dolgem potovanju iz Argentine in dejansko še brez skupnega nogometnega treninga z moštvom. Za uvod je bilo dobro, pomembno je, da se čim prej prilagodi na naše zahteve in spozna z moštvom.”

Sledi vikend visoke intenzivnosti, v ponedeljek pa novi tekmovalni izziv. Nasprotnik bo Šahtar.
“Na podlagi določenih spoznanj s prve tekme nadaljujemo z delom. V soboto in nedeljo bo dvojni program, slediti moramo svojemu načrtu in izkoristiti pogoje, ki jih imamo tukaj. Potem pa nas čaka novih 90 minut na igrišču, z novo priložnostjo za preizkušanje različnih zadev.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
43
Olimpija
43
DNŠ Mura
37
Domžale
33
Bravo
30
Luka Koper
30
Celje
26
Tabor Sežana
26
Aluminij
20
Gorica
14