Članek
Obisk z razdalje: kako trenutke izolacije preživljata Jasmin Handanović in Jasmin Mešanović
TRENINGI V SOBI, REŠITEV JE NETFLIX
Foto: Grega Wernig
Treningi v Beleku se nadaljujejo s 25-člansko zasedbo. V hotelski sobi, v izolaciji ostajata Jasmin Handanović in Jasmin Mešanović. Preverili smo, kako preživljata trenutke, ko ne moreta biti z moštvom?

“Res neprijetna izkušnja, žal se je višja sila vmešala ob najbolj nepravem času. Začutil sem bolečine v mišicah, a je bila prva misel povezana z večjo intenzivnostjo uvodnih treningov. V tistem dnevu smo opravili dva. Naslednje dopoldne pa so prišli rezultati testiranja in zame, žal, neprijetno soočenje s pozitivnim izvidom, prekinitvijo aktivnosti ter odhodom v izolacijo,” pravi Jasmin Handanović, ki se dobro počuti, nima simptomov in čaka na dovoljenje za vrnitev v želen ritem priprav.

“Vnetje mišic je minilo, zdaj lahko začnem tudi z vadbo v sobi, ki pa je še ne smem zapustiti. Dostavijo mi hrano, hotelsko osebje se res potrudi z oskrbo. Čas si krajšam ob stikih z družino in s soigralci po telefonu, dragocena rešitev je Netflix za gledanje serij ter filmov. Z nestrpnostjo pa čakam na trenutek, ko bom po dnevih karantene v ponedeljek ali torek lahko znova opravil test in se z upanjem, da bo negativen, znova pridružil moštvu.”

Opravili smo dodatno testiranje tudi pri Jasminu Mešanoviću, izvid je bil negativen, a po epidemioloških pravilih še ne sme zaključiti karantene.
“Ker sva bila skupaj v sobi, je ob zaznani okužbi to pomenilo tudi drugačen režim zame. Škoda, da se je začelo s takšnim zapletom, toda najpomembnejše je, da se Handa dobro počuti. Sam ne čutim nobenih bolečin, nimam simptomov, to je potrdil zdaj že drugi rezultat testa. Žal pa pravila velevajo, da še ne smem zaključiti izolacije. Vmes sem opravil nekaj treningov ob prilagojenih razmerah v sobi, si ogledal več filmov, zdaj pa čakam na dovoljenje, da se vrnem v družbo soigralcev. Vsi skupaj upamo, da se bo zgodilo čim prej.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
43
Olimpija
43
DNŠ Mura
37
Domžale
33
Bravo
30
Luka Koper
30
Celje
26
Tabor Sežana
26
Aluminij
20
Gorica
14