Članek
O trenutnih razmerah in o utripu moštva v pogovoru s kapetanom
ŠE DODATNO SE TRUDIMO IN SI POMAGAMO
Foto: Grega Wernig
Smo na polovici priprav v Turčiji. Žal nas niso obšle neprijetne okoliščine, ki krojijo vsakdanjik celotne družbe. Zaradi okužb znotraj vijol’čnega tabora smo morali odpovedati drugo izmed skupaj predvidenih štirih tekem, toda vijol’čno vodilo je bilo in ostaja: Ni predaje! O trenutnih razmerah in o utripu moštva v pogovoru s kapetanom.

“Ni prijetno, ampak kot profesionalci se moramo soočiti in prilagoditi vsem razmeram. Tudi takšnim. Hočemo delati, ker vemo, kako pomembne so priprave. Vse bomo naredili, da ostanemo zdravi. Ves čas smo dosledni pri upoštevanju navodil, pri razkuževanju, uporabi zaščitnih mask, ohranjanju razdalje. Izogibamo se dodatnim stikom, skupaj smo le na treningih in med obroki v jedilnici. Škoda, saj je za utrjevanje moštvenega duha zelo pomembno, da skupaj preživimo čim več časa. Običajno je na pripravah več zadev in časa namenjenega ’teambuildingu’, več je tudi sestankov. Tega trenutno ne moremo početi, ni skupnih iger v prostem času, si pa zato še dodatno pomagamo na treningih,” pravi Marcos Tavares, ki ohranja povezovalno vlogo in ne glede na situacijo prepoznavni nasmešek.

“Vsak, ki manjka zaradi koronavirusa, z odsotnostjo s treningov izgubi del dosedanje pripravljenosti. Obžalujemo, da nismo mogli trenirati v popolni zasedbi, toda medsebojno se spodbujamo in se še dodatno trudimo. Pazimo nase, oddelamo vsak trening 'na puno', zdaj pa si želimo, da bomo lahko spet tudi igrali in čakamo na potrditev terminov naslednjih tekem.”

Kapetan ima jubilejne, 10. priprave v Turčiji. V hotelu Susesi bo torej skupno preživel skoraj 150 dni. Letošnje priprave so zaradi specifičnih okoliščin drugačne, a imajo enak namen.
“Drži, to so moje desete priprave tukaj. Poznam že vsak kotiček hotela in terenov, toda zame je tukaj vsako leto nekaj posebnega. Ko pridem v Turčijo, vem, kaj nas čaka. Igrišča so v dobrem stanju, organizirane so tekme s kakovostnimi nasprotniki, poskrbljeno za kakovostno, zdravo prehrano. Te priprave so vedno najpomembnejši del zime, izkoristiti moramo ponujene pogoje. Kar počenjamo zdaj tukaj, bo pomembno za nadaljevanje sezone.”

Vijol’čni načrt za naslednje dni je znan: izpolniti vse predvidene aktivnosti in ne dovoliti zmanjšanja delovne osredotočenosti.
“Verjamem, da je letos posebno leto. Smo prvi na lestvici in želimo ostati na vrhu, zato sem trdo treniral že med obiskom družine v Braziliji. Naredil sem vse, kar je bilo predpisano po individualnem programu, potem pa z moštvom nadaljeval s skupnim delom. Enako velja za vse preostale člane moštva, s katerimi smo se slišali tudi med premorom in se spodbujali. Pred seboj imamo le en cilj: da smo prvaki. In pri tem namenu nas ne smejo ustaviti niti težave, ki se pojavljajo zdaj v tej obliki. Želimo biti prvaki in se zavedamo, da smo v fazi, ko kot vsi skupaj in vsak posamezno lahko izboljšamo stopnjo pripravljenosti ter rastemo kot ekipa.”
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19