Članek
Rok Kronaveter premagal koronavirus in iz dneva v dan stopnjuje obremenitve
NARED TUDI ZA VEČJE NAPORE
Foto: Grega Wernig
Delovni ritem v Beleku se ne ustavlja. Ekipa je v sredo opravila nova 2 treninga, vodstvo poskrbelo za načrt B po naslednji odpovedi predvidene tekme. Naš naslednji sogovornik v intervjuju iz turške pripravljalne baze je Rok Kronaveter, eden izmed tistih, ki je prebolel koronavirus med zimskim premorom.

“Edini simptom, ki sem ga imel, je bil povezan z izgubo vonja. Nisem pa obležal v postelji ali imel kakšnih hujših posledic. Vse sem prestal brez povišane telesne temperature in brez dodatnih težav, tako da se je vse izšlo dokaj mirno,” pojasnjuje strelec sedmih prvenstvenih golov v jesenskem delu, ki mu je COVID-19 test pred potjo pokazal negativen rezultat, tako da ni bilo dilem glede udeležbe na pripravah.

“Vesel sem, da sem lahko odpotoval z moštvom v Turčijo, a še vedno treniram po individualnem programu. Bili smo previdni v prvih delovnih dneh, saj bi lahko čutil kakšne posledice. Stanje se iz dneva v dan izboljšuje, na zadnjih dveh, treh treningih sem se že pridružil soigralcem, tako sem zdaj pripravljen tudi na stopnjevanje obremenitev in večje napore.”

Serija treningov bo prekinjena s tekmovalno preizkušnjo, v četrtek (ob 15.30 po slovenskem času) sledi tekma proti FC Kolos, ukrajinskemu moštvu, ki je v evropskih kvalifikacijah izpadlo po podaljšku proti Rijeki.
“So neznanka kot ekipa, a vemo, kaj zmorejo ukrajinski predstavniki. Čaka nas trda, zahtevna tekma. Tekmeci so v zgornjem delu lestvice, igrali so kvalifikacije za Ligo Europa, na drugi strani bo tudi znan obraz s slovenskih igriščih, Matija Rom. Zanimivo bo, nedvomno bo za nas to v tem obdobju dobrodošla preizkušnja, da preverimo, kje smo trenutno po pripravljenosti.”
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19