Članek
Oliver Bogatinov o spoznanjih s testa proti Ukrajincem, dvojni vlogi in prilagajanju na razmere
DELO NA DALJAVO, KOT V ŠOLI
“Čestitke fantom za pozitiven rezultat in vloženo energijo"
Foto: Grega Wernig
Po številnih vmesnih zapletih je bil v Beleku spet čas za tekmo, z vidno željo po igranju. Rezultatsko torej 3:2, o najpomembnejših ugotovitvah in spoznanjih z igrišča med dvobojem s šestouvrščenim moštvom ukrajinskega prvenstva, ki je jeseni igral v kvalifikacijah za Ligo Europa, Oliver Bogatinov.

“Čestitke fantom za pozitiven rezultat in vloženo energijo. Pokazali so, da kljub vsem nevšečnostim, ki se tukaj dogajajo, zmorejo zbrati misli, moči in energijo ter iti na igrišče od prve minute z agresivnim pristopom, ki je bil pogrešan na prvi tekmi,” je poudaril športni direktor, ki je bil na tekmi z moštvom Kolosa in v preteklih dneh na treningih tudi v vlogi trenerja.

Ob nekaterih pozitivnih izvidih pri igralcih so bili ti zabeleženi tudi pri članih strokovnega štaba. Kako ob tej nenavadni situaciji, ki zahteva prilagajanje posebne vrste, brez možnosti sodelovanja Maura Camoranesija in trenerskega tima z moštvom, potekajo delovne aktivnosti?
“Celoten štab je v izolaciji, dejansko sem te dni ostal sam na igrišču. Usklajevanje poteka na daljavo, na nek način zdaj tudi mi izkušamo zadeve, ki so v veljavi v trenutnem šolskem sistemu. Vsakodnevno se slišimo in sproti usklajujemo aktivnosti. Vsem se je težko sprijazniti z nastalimi razmerami, ampak to jemljemo kot nek zelo dober test značaja in test, kako bomo v teh nenavadnih časih, ko je gotova le negotovost, težave pa se lahko pojavljajo vsakodnevno, znali vse skupaj reševati ter se odzivati.”

Belek ostaja vijol’čna baza do ponedeljka, kakšen je načrt za zaključni del priprav?
“Na nek način je bil delovni načrt spisan vnaprej in že natančno razdelan, preden smo odpotovali v Turčijo. Čeprav smo imeli majhen kader in so nekateri fantje odigrali vseh 90 minut, jih čakata v petek dve aktivnosti. S treningom dopoldne in popoldne. Delovna bo tudi sobota, pred vrnitvijo domov pa želimo odigrati še eno tekmo. Predvidena nedeljska tekma z Ludogorcem je odpovedana, ampak verjamemo, da bomo našli katerega drugega nasprotnika in dodali še koristnih 90 minut.”
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19